La Punteta · 11 de Novembre de 2014. 18:55h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Mas vol enviar un home a la Lluna

Quan el president de la Generalitat deia avui, en la seva roda de premsa, que ara demanarà una “consulta definitiva” a Mariano Rajoy ja patia. Si amb el procés participatiu hem estat dos anys, quant de temps estarem amb un autèntic referèndum d’autodeterminació?

Des de Kennedy tots els polítics volen enviar un home a la Lluna. Com se sap, el president dels EUA -esperonat pels èxits de la URSS en la carrera espacial- va anunciar aquest objectiu durant un discurs en una universitat nord-americana el 12 de setembre del 1962.

No surt a Maquiavel perquè encara no hi havia coets, però és més vell que l’anar a peu: es tracta de posar un objectiu a llarg termini per engrescar el personal i, de pas, vincular-hi la teva carrera política. El president Mas, en efecte, ha bescanviat les eleccions plebiscitàries per l’esmentada consulta. Ara les eleccions plebiscitàries ja no són “l’objectiu, sinó l’instrument”.

Entre d’altres raons perquè unes eleccions al Parlament les podria perdre. Fins i tot malgrat que ha sortit reforçat del 9N. A e-notícies vam ser els primers a dir-ho la mateixa nit de diumenge. L’abraçada històrica amb David Fernàndez val més que mil paraules encara que pot passar factura al diputat de la CUP.

Però no és el mateix ara la imatge electoral d’Artur Mas que la de CiU. La federació arrossega no només les diferències entre Unió i Convergència, sinó també el cas Pujol, entre d’altres. El cas Pujol en plena campanya pot ser una caixa de sorpreses.

El propi Toni Aira, el més subtil de tots els columnistes de CiU, afirmava avui a El Periódico que “Mas s’ha guanyat el dret que el sobiranisme confiï en el seu compromís, però CiU no té la mateixa credibilitat”.

Per això, la federació insisteix en una llista unitària on les sigles de CiU quedarien camuflades. No és una qüestió de país, és una qüestió de partit. Però en política és legítim. És el primer que va fer Josep Rull l’endemà de la consulta: rellançar la proposta.

Però la consulta definitiva, com el propi procés participatiu, servirà també per tapar una obra de govern que no es caracteritza precisament per la seva empenta. La tasca legislativa d’aquest govern, més enllà del 9N, es limita a les lleis de BCN World i la de LGBT. I encara perquè aquesta darrera no va ser a proposta del Govern. Tampoc no crec que la demanés l’electorat de Convergència. Sobretot el d’Unió.

Endavant amb la consulta, president; però ara també toca governar.

 

 

Segueix-me a twitter

Qui sóc

Més articles

Elogis

Insults

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#19 jonovoto, Barcelona (España), 14/11/2014 - 19:53

De moment, la Unió Europea ha enviat una sonda a un cometa... I sabeu quin és uns dels principals països col.laboradors? I d'on són les entitats col.laboradores del país esmentat??

Pista: el nom del país comença per E.
Les regions del país comencen per A i per M.

#19.1 jonovoto, Barcelona (España), 14/11/2014 - 20:39

Una pista:

http://rosetta.iaa.es/node/9 2

¿Qué significarán las misteriosas siglas IAA?

Es igual: nosotros a lo nuestro, a nuestros plastiquitos amarillos y nuestras cosas.

#18 Novit, Vilanova i Corrupció, 12/11/2014 - 17:36

En aquest mitjà es va afirmar que la majoría dels catalans eren soberanistes i han sigut un 28% i que el 80% volia votar, i ha sigut un 34%. Vuig una explicació i que em demanin perdó, per la distorsió entre la Catalunya real i la que ofereixen els mitjans.
Les 17h 10 i els mitjans catalans callats

#17 narcisa, hay que reformar la eshtación eshpacial , 12/11/2014 - 17:26

jo hi enviaria al Mari ano, "Houshton tenemosh un problema de unosh catalanesh que quieren hacer un referendum ilegal en la nave", jajjs.

#16 BEJOTA, BCN, 12/11/2014 - 14:56

Prensa económica: Inquietud empresarial en Cataluña.

La prensa salmón recoge cómo crece la inquietud empresarial en Cataluña por el desafío separatista. La inversión extranjera ha caído un 57%.


GAME OVER !

#15 BEJOTA, BCN, 12/11/2014 - 12:02

Al 9N van votar més de 1.800.000 a favor de la independència. El sostre de l'espanyolisme en unes elec catalanes són 1.481.845 vots (i això amb el pseudo catalanisme de Maragall). A les ultimes i polaritzades elec amb un 70% de participació no van superar els 1.300.000

ADEU ADEU ADEEEEEU ESPANYA.

#15.1 BEJOTA, BCN, 12/11/2014 - 14:55

DON'T USE MY NICK.
Prensa económica: Inquietud empresarial en Cataluña.

La prensa salmón recoge cómo crece la inquietud empresarial en Cataluña por el desafío separatista. La inversión extranjera ha caído un 57%.


GAME OVER !