Publicitat
La Punteta · 18 de Maig de 2015. 11:42h.

PERE VILA

Pere Vila

Negar l’evidència

Els pares que tenim fills a l’escola veiem com afronten amb naturalitat l’aprenentatge de tres llengües: català, castellà i anglès. I un cop finalitzat el cicle escolar el seu domini en aquests idiomes és notable. Qualsevol jove a Catalunya sap parlar i escriure en castellà, com també ho fa en català. I aquesta és la realitat!

Però una evidència tan objectiva no la vol veure el govern del PP que, un cop més, a través d’un dels ministres més anticatalans que hi ha a l’executiu de l’Estat intenta retallar la nostra força com a país atacant dos dels seus pilars indiscutibles: la llengua i l’ensenyament. El ministre Wert intenta, camuflat en un vel democràtic amb el qual no s’hi troba còmode, el que no va aconseguir quaranta anys de dictadura: fer desaparèixer o minvar l’ús del català.

El govern del PP qüestiona un i altre cop un model d’èxit, avalat pel consens social, com és el d’immersió. I ho fa fet, principalment, en els darrers tres anys –coincidint amb l’esclat sobiranista- articulant ofensives de forma periòdica per retallar la presència del català a les escoles, parapetats sota el paraigua d’una justícia teledirigida. I aquest darrer cop ho ha fet en un context electoral buscant esgarrapar vots per ajuntaments i governs autonòmics fora de Catalunya, sabent que en el nostre país els populars són una formació en clara davallada i que a la resta de l’Estat, l’atac al català i als catalans suma a les urnes. Un altre cop han convertit el català en instrument electoral i aquesta actitud mesquina que mostren els populars és l’advertència del que passarà l’endemà del 27-S si les forces sobiranistes no obtenim majoria al Parlament.  

Pere Vila

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 xaviacus, Piera, 25/05/2015 - 14:26

No es només un tema de si surten els nois preparats o no (que podriem discutir-hi molt).
Es un tema del dret fonamental dels pares a poder escollir el que creuen millor per als seus fills en comptes de "delegar" obligatoriament aquesta decisió a l'administració, que té els seus propis interessos.

#1 narcis, girona, 18/05/2015 - 19:54

Tot aixo no s havia dit mai, molt original!!!

Es tot el que pots aportar als lectors d E-Noticies ?

Gracies