La Punteta · 29 d'Agost de 2016. 15:15h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Neofalangistes a Catalunya

L'ara tan criticat Pacte del Majestic

El portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, ha acusat als del PP de ser uns “neofranquistes” i a Ciutadans de ser “neofalangisme” en una entrevista a Rac1. De fet, el dia abans un regidor d’Esquerra de l’Hospitalet de Llobregat -no un regidor qualsevol, sinó el portaveu del grup municipal- ja li havia dit “neofeixista” a Xavier García Albiol. Em sembla una manera ideal d’escalfar la Diada.

Però d'acords amb els resultats electorals del 27-S hi ha a Catalunya 736.000 “neofalangistes” de Ciutadans i quasi 350.000 “neofranquistes” del PP. Al voltant d’un milió de catalans. L’altra opció -que deu ser la temptació del senyor Tardà i sospito que d'una part del sobiranisme- és que a tots aquests els considerem mal catalans o els enviem directament al gulag.

Potser a la xifra hauríem d’incloure també els 523.000 votants del PSC i als 367.000 de Catalunya Sí que es Pot perquè, a la mínima, et diuen "feixista". Sobretot a les xarxes. Jo porto un parell de dies gràcies a una tal Pilar Carracelas que déu n’hi do. Fins i tot un professor de Columbia m’ha dit “sangonera”.

El fet demostra que no hi ha fractura social, hi ha fractura mental: si no penses exactament com ells o et desvies un mil·límetre de la versió oficial sobre el procés -marxem, això és imparable, serà bufar i fer ampolles- ets automàticament un imbècil.

Però el problema de fons és que, a Madrid, els hi ha entrat el cangueli. Abans qui es feia la foto de l’encaixada de mans amb el vencedor de les eleccions generals era CiU, que tallava el bacallà. Ara se la fa Albert Rivera. Hem passat del Pacte del Majestic al Pacte amb Ciutadans.

Francesc Homs ha respost amb un tuit -suposo que des del galliner del Congrés- en el que afirmava que “l’acord anticatalanista PP/C's: molt bla,bla, però res. No sumen. Entre d'altres perquè votarem no: 8 vots ben valuosos -quan els en falten 6…”. Encara treia pit.

Sort, en efecte, que els hi falten sis vots, però més val que el senyor Homs toqui ferro, creuï els dits i fins i tot posi una espelma a la Moreneta. Si hi ha alguna cosa en la que PP i Ciutadans per una banda i el PSOE per una altra es poden posar d’acord és en la qüestió de Catalunya.

Ningú ho diria, però Ciutadans fa ara de Convergència. Qui vetllarà pels interessos dels empresaris catalans a Madrid? Aquell paper que històricament es reservava CiU?. Francesc Homs, que no té ni grup parlamentari? El tàndem Rufián & Tardà, que els hi fa més por que una pedregada?.

No, l’empresari del tèxtil -si en queda cap- o del cava trucarà ara a Ciutadans o directament al PP per colar una esmena els Pressupostos, demanar un cop de mà per obrir mercats a l’exterior o aturar una iniciativa legislativa que el pugui perjudicar en el seu negoci. Ves per on, Juan Carlos Girauta ha esdevingut el nou interlocutor.

Què deuen pensar Jordi Pujol, Miquel Roca, Joaquim Molins, Xavier Trias o Josep Antoni Duran i Lleida -tots ells van passar per Madrid: un dels errors de Mas és no haver-hi passat- en veure que el seu successor no només no surt a les fotos, sinó que no té ni grup parlamentari i ha estat relegat al capdamunt del Congrés. Convergència -perdó: ara Partit Demòcrata Català- qui t’ha vist i qui et veu.

 

 

Web personal

Twitter

Facebook

Més articles

Elogis

 

Publicitat
Publicitat

46 Comentaris

Publicitat
#24 LLENYA PER LA DIADA, Barcelona, 01/09/2016 - 10:01

I buscarem qualsevol escusa
qualsevol argument
qualsevol pas en fals

Per "donant la vara" cada dia
a traves dels serveis de propaganda
i al poc temps recorrir els fruits
de fet, ja es començan a veure
agafem-nos que venen corbes

AIXO NO TE MARXA ENRERA
no hem inventat res

#23 Oriol2, BCN, 31/08/2016 - 19:04

El discurs de l'Albiol té elements clars d'extrema dreta. En canvi, no crec que C's es pugui considerar "neofalangista", ni res que s'hi assembli. Són nacionalistes espanyols i neoliberals, però no feixistes en cap sentit seriós de la paraula.

#23.1 Galderic, Barcelona, 31/08/2016 - 20:50

Ja m'assenyalarà vostè quina és la finíssima línia que separa el nacionalisme espanyol del falangisme

#23.2 pepe., andorra, 01/09/2016 - 00:18

el nacionalismo español es un invento, no existe como tal desde la matanza de atocha, todos los partidos de ultraderecha estan infestados de infiltrados del estado, o no. La q si q es finisima linea, es la q separa el separatismo catalán del totalitarismo mas rancio y medieval. Falangismo dice...

#23.3 Galderic, Barcelona, 01/09/2016 - 10:00

Papitu locuta, causa finita.

#23.4 Protágoras, bcn.España, 01/09/2016 - 11:56

Oriol2, acusar a de C's de "neoliberal" es tan falso como acusarlo de "neofalangista" Basta leer su programa para comprobarlo.

Acusarlos de nacionalistas españoles es otra falsedad; son constitucionalistas; C's, fundamenta la nación en un "pacto entre ciudadanos", no en la lengua o la etnia.

#23.5 Galderic, Barcelona, 01/09/2016 - 13:56

S''agraeixen els esforços goebbelsiana d'en Protàgoras i en Papitu per intentar vendre amb la seva propaganda que C'S no és nacionalista o que no existeix el nacionalisme espanyol.
Segueixin intentant-ho, el proper cop igual ens ho creiem i tot.

#23.6 Oriol2, BCN, 01/09/2016 - 19:00

Quina és la finíssima línia que separa el nacionalisme espanyol del falangisme, Galderic? Doncs la mateixa que separa el nacionalisme italià del feixisme. Si cal explicar-ho més, deixem-ho córrer.

#23.7 Oriol2, BCN, 01/09/2016 - 19:06

Protágoras, jo no "acuso" C's de ser "neoliberal", igual que no "acuso" la CUP de ser d'esquerres. Simplement dic que ho són. És cert que el seu programa actual té un cert vernís social, però les línies generals són "bajar impuestos" i "recortar gastos absurdos". [continua]

#23.8 Oriol2, BCN, 01/09/2016 - 19:08

[continuación] Estan contra gravar dipòsits bancaris, contra els impostos sobre les emissions de gasos contaminants, etc. En conjunt l'orientació és neoliberal, o si t'agrada més dir-ho així, liberal, no socialdemócrata ni res que si assembli. Si comparteixes aquestes idees, doncs, vota'ls.

#23.9 Oriol2, BCN, 01/09/2016 - 19:10

Això que són "constitucionalistes" i no "nacionalistes" és complicat de discutir en un espai tan breu, perquè són termes enganyosos. Penso -però no puc explicar en poques paraules per què- que la distinció tenia sentit a Alemanya, on va sorgir, però en l'Espanya actual gairebé no en té. [continua]

#23.10 pepe...., andorra, 01/09/2016 - 22:24

ahora van a dar lecciones unos separatas con tintes totalitarios, nchts...Q una panda de reaccionarios como son los separatistas, claro q para los separatas, Azaña es un facha, Negrin un falangista y Boadella, otro facha. q si chicos, q si, q aunque lo repitais mil veces, no sera nunca verdad.

#23.11 Galderic, Barcelona, 01/09/2016 - 22:42

De Boadella només cal que preguntis als seus antics companys de La Torna.
I només llegir el que deia quan ha deixat de ser responsable de los Teatros del Canal, nomenat per Aguirre, ara ja és temps de ser desobedient, ergo, abans havia fet de bufó de Doña Espe.Au Papitu,lliçons teves ?, ha ha

#23.12 Oriol2, BCN, 02/09/2016 - 14:15

El Boadella és un personatge summament desagradable, i és possible que sí que tingui trets feixistes, no ho sé, no en tinc ni idea. Però això no vol dir que C's, com a tal, sigui feixista. És una altra cosa.

#23.13 Galderic, Barcelona, 02/09/2016 - 20:06

El problema d'en Boadella, és que els ultraespanyols han fet heroi a un personatge amb una egolatria immensa i amb absència total d'escrúpols i ideologia.
Va tenir la visió que l'anticatalanisme venia a Espanya, quan el nivell de la seva obra teatral baixava, però si fos a l'inrevés ho faria.

#23.14 Oriol2, BCN, 04/09/2016 - 00:21

L'únic que m'estàs dient, Galderic, és que el Boadella és un oportunista i un fantasma. Probablement ho és -de fet, no conec prou el personatge com per asegurar-ho-, però això no vol dir que sigui feixista.

#22 Lo mejor sería poder irse d aquí...ojalá pudiera!, Los políticos y asimilados - BCN, 31/08/2016 - 18:12

Caldeab el ambiente y los catalanes d toda condición en su mayoría estamos hartos d todos!
Sinceramente si no fuera por mí casa, el trabajo, la familia más cercana y los amigos me iba d aquí volando!
En Andalucia se vive muy bien...
Los separatas están haciendo la vida difícil!

#22.1 Galderic, Barcelona, 31/08/2016 - 19:13

A Andalusia es viu molt bé, sobretot els dels EROS.
Els integristes espanyols intenten fer l'ambient irrespirable a Catalunya. No ho aconseguiran

#22.2 Integrista lo será Vd. y sus asimilados!, No desprecie a nadie , 01/09/2016 - 16:16

Que puede q algún día se arrepienta ! La vida da muchas vueltas!
Uno d mis abuelos era más separatista q Vd. en los años 30...y tan antiespañol...después del exilio le pasó como a Terradellas y léase lo q explicaba el q fue uno d los Presidentes d la Generalitat...soy tan catalana como lo es vd.!

#22.3 Galderic, Barcelona, 01/09/2016 - 16:58

Amiga, si fos antiespanyol escriuria el que vostè escriu.
No es tregui mèrits, han aconseguit amb el seu odi, que gent que no era independentista se n'hagi fet.
Per cert a en Tarradellas, abans de criticar a Pujol, l'hi deien " el còmplice de Companys ".
Tarradellas era detestat a Madrid.

#22.4 Jaumets, Rocacorba, 01/09/2016 - 18:53

Tu segueixes l'estrategia d'en Jordi Cañas, el del les trampes:"os montaremos un Ulster que os vais a cagar".

#21 Galderic, Barcelona, 31/08/2016 - 10:56

Com es diu quan alguns comentaris al seu article són censurats, "neofalangisme", " protofalangisme", "semifalangisme", "profalangisme " ?.
M'ho pot dir sr. Rius ?.
Simplement per fer veure algunes contradiccions en el seu discurs.

#21.1 pepe.----, andorra, 31/08/2016 - 15:31

igual q es q lo hace pq ya esta hasta el moño de q los separatas banalicen el fascismo y el falangismo acusando a todo aquel q no comulga con sus dogmas el adjetivo de facha, falangista, fascista y demas. Eso si, si a un separata le llaman nacionalsocialista, eso es banalizar el na.zi.smo. Patetico.

#21.2 Galderic, Barcelona, 31/08/2016 - 16:19

No es confongui Papitu, si algun dia vull saber com es banalitzen les dictadures, seguiré fil per randa les seves instruccions.

#21.3 pepe.*..*, andorra, 01/09/2016 - 00:20

y te equivocaras, pq tu argumento ad hominem es totalmente falso y basado solo en prejuicios e ideas preconcebidas. Por contra, si quiero saber como se banalizan las dictaduras, siempre puedo acudir a cualquier separata de los de la imposicion linguistica.

#21.4 Galderic, Barcelona, 01/09/2016 - 10:04

En Papitu escriu, " y te equivocaras, pq tu argumento ad hominem es totalmente falso y basado solo en prejuicios e ideas preconcebidas.
Mai hagués imaginat que en Papitu s'hagués fet un autoretrat tan aproximat a la realitat

#21.5 pepe'¡', andorra, 01/09/2016 - 22:27

si galderico, los niños de cinco años tambien dicen lo mismo, "y tu mas", di lo q quieras, pero nunca argumentas, vas a lo facil y a lo personal en lugar de rebatir argumentos, pq no los tienes y has de ir al ad hominen de toda la vida.

#21.6 Galderic, Barcelona, 01/09/2016 - 22:43

I vostè Papitu dóna arguments ?, realment si el que escriu pretèn que siguin arguments em preocupa sobiranament la seva capacitat

#20 Telamarinera, Vilanova, 30/08/2016 - 18:34

No será a través de Ciutadans. Todavía
El equipo catalán de Moncloa es importante: Moragas, Senillosa..
El predidente de la CEOE: Rosell
En el mundo financiero: Faine
Seguimos?:
Hasta estelados como Roura o Xifra, ostentan cargos en organizaciones empresariales españolas.