Publicitat
La Punteta · 9 d'Octubre de 2017. 11:06h.

JOSEP MARIA ORTA

Josep Maria Orta

No tot són felicitacions

Els dirigents del PP i Ciudadanos, així com no pocs dirigents del PSOE (i algun del PSC) se'ls omple la boca en felicitacions per l'actuació policial el passat dia u. Fan costat així a les lloances que aquests cossos reben de pràcticament tots els membres del Govern.

Però no tot són flors i violes i són molts responsables policials que es queixen del barroer operatiu que les autoritats d'Interior van dissenyar per impedir el referèndum i fins i tot arriben a qüestionar la legalitat d'alguna de les seves operacions. Ha estat "Público" que s'ha fet ressò del fort malestar que hi ha entre molts membres dels cossos policials, així com les associacions de policies i guàrdies civils. Així ho va explicar el portaveu de Podemos Juan Antonio Delgado després de la sessió de treball de la Comissió d'Interior del Congrés.

Segons aquest portaveu, en la sessió els representants policials van coincidir en afirmar que "se sentien utilitzats, sols, abandonats i enganyats". Diferents càrrecs policials diuen a Público que darrere la solemne promesa de Mariano Rajoy que el referèndum no es faria, la improvisació de l'operatiu policial va permetre "no sols que es fes sinó que es convertís en un escàndol internacional". Acusen que enlloc d'actuar preventivament van enviar a la policia quan les meses ja estaven funcionant i una muralla de persones les protegien, donant peu a "unes imatges vergonyoses" que es van difondre a tot el món. "És un error estratègic de primer ordre, de manual de principiant, màxim quan se sap amb tanta antelació on són els col.legis". També es queixen els cossos policials de la ineficàcia dels serveis d'intel·ligència que, després de setmanes registrant impremtes, magatzems..."aparegueren centenars d'urnes,i milers de paperetes. "Tot això ha tacat greument la imatge de les forces de seguretat i ens ha fet quedar com ximples sense consciència ciutadana ni respecte pels ciutadans, quant això és absolutament fals".

Encara que molts ho silenciïn, no tot són flors i violes en els cossos policials per la seva actuació el passat diumenge i se senten utilitzats per que són la carn de canó de les crítiques, mentre els responsables de la seva actuació son incapaços de fer autocrítica.

2 Comentaris

Publicitat
#2 Juanca, Sabadell, 09/10/2017 - 19:26

Pues algo de razón le doy a Orta. El gobierno quería permitir de forma encubierta el buti, por eso solo encontró unas cuantas papeletas (y ya se sabe que una imprenta en una noche puede imprimir millones), y ninguna urna (más dificil de sustituir).
Creo que el gobierno busca la DUI pq con eso se justifica mejor una intervención contundente

#1 botifler1914, Sinitaca, 09/10/2017 - 12:44

Público, el portavoz de Podemos, ya veo que es usted un voraz devorador de propaganda.
El 1-O el gobierno se equivoco pero los mossos han firmado su repliegue.