La Punteta · 2 de Maig de 2011. 12:22h.

XAVIER RIUS

Punt de mira

No votis Iniciativa el 22-M

El nudista de Les Rambles

Si mancaven motius per no votar Iniciativa a les properes eleccions municipals, Ricard  Gomà n'acaba de donar un altre en votar contra la prohibició d'anar a pèl a Barcelona. El mateix alcaldable d'ICV se'n vantava divendres al twitter: "ICV-EUiA hem votat no a l'enduriment de l'ordenança: la lletra era de CiU, la música del PP, i el PSC novament a remolc de la dreta".

Quan s'acosten eleccions els d'Iniciativa -ells sí que han viscut a remolc del PSC durant trenta anys- treuen pit a base de criticar la visita del Papa en revistes municipals -ja ho va dir Joan de Sagarra: "és molt diferent fer-ho en una revista del seu partit que en una de l'Ajuntament" (1)-, intentar erigir monuments davant la Sagrada Família o votar contra el nudisme.

Però entre les declaracions "antisistema" de Mayol, els avets a pedals de 240.000 euros i la tossuderia amb els 80 km/h preveig una llarga travesa del desert d'Iniciativa a l'Ajuntament de Barcelona. Encara aquest dilluns em barallava també al twitter amb Raúl Romeva perquè, en la seva opinió, prohibir ara el nudisme no és una prioritat. Hi estic d'acord: s'hagués hagut de prohibir ara fa set anys, quan es va aprovar l'Ordenança Cívica. El PSC ha ha hagut de fer ara, amb set anys de retard, el que no va voler fer el 2005.

El fet que es prohibeixi ara només demostra que l'esmentada Ordenança Cívica va fer curt. Precisament un dels errors de Xavier Trias, que de vegades va de social-demòcrata, és haver-hi votat a favor. Almenys l'alcaldable de CiU té excusa perquè l'Ordenança Cívica tampoc s'ha aplicat mai.

En el fons, l'ordenança en qüestió només ha servit per fer acabar amb els netejavidres -devien molestar a algun cotxe oficial- i els nens romanesos -perdó per ser políticament incorrecte- que pidolaven pel carrer. Pel que fa a la resta no ha aconseguit acabar amb els okupes, ni amb la prostitució al carrer, ni amb els grafitis.

Al desgavell general de l'Ajuntament durant aquest mandat -els jocs d'hivern, el fiasco de la Diagonal, l'autobombo, els informes a dojo, el cas Palau- hauríem d'afegir també l'episodi de les ocelleries de les Rambles. Tot un episodi digne d'una comèdia de Valle Inclán o del teatre de l'absurd d'Ionesco.

Encara recordo també que, després dels aldarulls a Passeig de Gràcia arran de la vaga general, el Departament d'Interior encapçalat llavors per Joan Saura va advertir als “violents que s'actua i s'actuarà amb contundència i no quedaran impunes” -suposo per compensar el fet que el número dos se n'anés de manifestació a Girona-. A l'hora de la veritat, el departament no va presentar càrrecs i tots van sortir en llibertat.

Barcelona, almenys fins el proper 22-M, encara és can seixanta.

 

 

(1) La Vanguardia: "Barcelona informa y opina", 17 d'octubre del 2010

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#11 JORDI, Bcn, 04/05/2011 - 18:23

sembla que al teu amic Sostres se li ha acabat la lluna de mel. Avui fa un article al blog fotent a parir les dones (i pel que es veu, la seva s'inclou al pack). tanta felicitat no podia ser bona

#10 Gerard, Barna, 04/05/2011 - 13:56

Sí senyor, aquesta és la tasca d'un periodista! Dir-li a la gent, com si fossin menors d'edat, a qui no han de votar. I després encara ens permeten escriure articles donant lliçons de deontologia...Déu n'hi do Rius, Déu n'hi do.

#9 Marcó, Barcelona, 04/05/2011 - 02:04

Home Rius,
tenia dubtes, però si tu ens ho aconselles, ja ho tinc clar. Votaré al Gomà.
Estàs desfasadet, Rius.

#8 jon, bcn, 04/05/2011 - 00:38

ICV es un partido secta, unos stalinistas disfrazados de verdes , es decir sandias (verdes x fuera rojos pordentro), yo me considero un socialista nacional defiendo a los trabajadores, pensionistas y gente que produce. No soy un vividor que defiende vagos ladrones y okupas como esta secta de ICV

#7 Víctor, Barcelona, 03/05/2011 - 13:10

Sóc votant d'ICV de fa anys i no necessito estar d'acord amb tot el que fan per seguir-los votant (encara que, en aquest cas, a mi se me'n refot si hi ha gent vol anar en pilotes pel carrer). Pots criticar el que diu en Gomà, però demanar que no se'ls voti per això em sembla pixar fora de test.