Publicitat
La Punteta · 15 de Maig de 2014. 11:25h.

JOSEP LLUIS CLERIES

Portaveu del Partit Demòcrata al Senat

Obsessionats amb Catalunya

El Diccionari de l’Institut d’Estudis Catalans defineix el mot obsessió com un “apoderament de l’esperit per una idea, una preocupació persistent”. I, malauradament, Catalunya s’ha convertit en una obsessió per al Govern espanyol i els seus representants. Els provoca agitació, i més encara des que saben del cert que el 9 de novembre se celebrarà la consulta, que exercirem el nostre dret a decidir. No poden frenar les seves pulsions. 

Resulta ben estrany sentir el president del Govern espanyol Mariano Rajoy demanar ajuda, ara fa una setmana, als 18 representants de les grans empreses espanyoles associades al Consejo Español de Competitividad (CEC) per fer visible la pluralitat de la societat catalana i advertir-los que la inestabilitat política d’exercir el dret a decidir és un risc per a la recuperació econòmica. Catalunya ja és un país plural i amb grans expectatives econòmiques i no necessita que ningú adverteixi els empresaris. Ja n’estan al cas. Els parla d’això i no del fet que el creixement econòmic ha de generar ocupació.

L’últim en no controlar les seves pulsions ha estat el ministre d’Afers Estrangers del Govern espanyol, José Manuel García-Margallo, que li costa d’entendre que Catalunya no és Ucraïna, i això que és un especialista en afers exteriors i relacions internacionals. No cal que revisi la seva geografia, sinó, més aviat, alguns dels seus axiomes. Ell segueix obsessionat amb Catalunya i és del tot incapaç d’entendre que el nostre camí és cívic, pacífic i democràtic. 

Margallo no entén que comparar els referèndums separatistes de l'est d'Ucraïna i la consulta catalana perjudica la imatge d'Espanya. Amb aquest paral·lelisme, García-Margallo ha assenyalat que tots dos processos són "il·legals" perquè van dirigits contra una constitució interna. És la seva manera d’entendre les coses, però el ministre s’equivoca perquè Catalunya només demana llibertat i democràcia per expressar un clam de la ciutadania. I a més, la consulta catalana encara no està convocada i ell ja diu que és il·legal.

Espanya no pot tractar els catalans i el nostre país d’aquesta manera. Quan el Govern espanyol dóna aquests missatges al món fent aquest tipus de comparacions, situa la imatge d'Espanya on no hauria d'estar. Res a veure amb el que passa a Ucraïna. En això nosaltres som categòrics. I pel bé de la imatge d'Espanya, a García-Margallo li convé dir el mateix.

Els catalans hem de ser rotunds. Ha de quedar ben clar que aquesta actitud de l’executiu espanyol és un error. Des de Catalunya no caurem en les seves provocacions ni en els seus errors. Aquest és un procés pacífic per reclamar la llibertat del nostre poble. Els referèndums dels prorussos a Ucraïna formen part d’una estratègia d’agressió geopolítica de Rússia envers un país sobirà. Catalunya només reclama el dret a votar, el dret a exercir la seva llibertat a les urnes amb civisme, pau i democràcia per decidir el nostre futur.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Pere, Lleida, 18/05/2014 - 18:57

Quin avorriment. Capellanets convertits a la causa nacionalista... Llegint a aquest pobre home, descobreixes fins a quin punt consideren Catalunya com el seu propi quiosquet.

#7 valencia, valencia, 17/05/2014 - 20:41

si le llamas obsesion por cataluña el daros dinero para no caer en la banca rota, pues si. por el resto no he visto un gobierno mas inoperante. y en el fondo creo que hacen bien, mientras todo sea legal el gobierno no tiene nada que decir, otra cosa sera cuando hagais algo ilegal

#6 Mabus, Barcelona, 17/05/2014 - 18:42

Senyor Cleries qui esta obsessionat és vosté!!

#5 BEJOTA, BCN, 16/05/2014 - 20:47

Juncker adverteix Mas: "Compte a pensar que, de sobte, una província podria convertir-se en un nou membre de la UE"


"Respecto molt els catalans, però també respecto la Constitució", ha apuntat el candidat del Grup Popular Europeu a presidir la CE.

#4 Ferran, Figueres, 16/05/2014 - 12:20

Que s'apliquin el cuento, els de CiU. Primer, amb la seva obsessió, que d'altra banda no els produeix cap altre resultat que la perdua de vots. I que no parlin tant de Margallo i Ucraïna, perquè el primer en Treure el tema va ser Homs i l'inefable diplocat.