La Punteta · 17 de Desembre de 2011. 21:08h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

On són els catalanistes del PSC?

Prego que, a partir d'ara, mai més ningú em torni a parlar del sector catalanista del PSC. En primer lloc perquè, en democràcia, aquestes coses es mesuren en vots i Joan Ignasi Elena ha tret un 25% dels vots durant el congrés del partit.

En unes declaracions a peu dret tot just després de saber-se el resultat em va dir que estava "molt satisfet", però jo no m'ho acabo de creure. Entre d'altres raons perquè, a última hora, encara va rebre el suport de l'altre candidat catalanista, Àngel Ros.

No vull ni pensar que hagués passat si haguessin competit per separat. Un resultat més acceptable hagués estat, per exemple, l'habitual en aquests casos de 60%-40%, però aquesta ha estat una derrota per golejada.

En segon lloc, perquè l'estira-i-arronsa sobre tenir grup parlamentari propi a Madrid ha quedat reduït -la famosa esmena Bustos-Ros- a canviar el nom del Grup Socialista pel de Grup Socialista Federal com si vingués d'un adjectiu. I això sempre que el PSOE ho accepti. Que no ho acceptarà.
 
En teoria, el PSC podrà trencar la disciplina de vot amb el PSOE només en "casos excepcionals" relatius a "temes d'especial interès per a Catalunya" i sempre que "no hi hagi hagut acord a la comissió de seguiment".

Quan li vaig preguntar a Manuel Bustos sobre si n'hi havia per tant em va contestar que era un "pas importantíssim" en comparació amb anteriors congressos del PSC i que "tanca el debat d'una vegada per totes". No ho dubto, però molt soroll per no res.

Al capdavall, la resta de punts són aprovar "un protocol", crear una "comissió paritària" i fins i tot -com se n'assabenti Quim Monzó els repassa de dalt a baix- "avançar en la reforma del Senat". No hi ha res millor que crear una comissió -encara que sigui paritària- per congelar un tema.

I, en tercer lloc, perquè el grup parlamentari del PSC a Madrid no el vol de fet ni l'anomenat sector catalanista com va quedar demostrat amb la roda de premsa del diputat Daniel Font. Després de dos minuts i mig de resposta només va gosar dir que és "un pas endavant", però no "un pas definitiu" tot i que "estem en camí".

Que consti que no sé si crear ara el grup parlamentari propi del PSC a Madrid és el millor moment perquè el PSOE ho consideraria una ganivetada per l'esquena. Vostès s'imaginen Carme Chacón de presidenta d'un grup de només catorze diputats?.

La llàstima és que els socialistes catalans hi renunciessin després del 23-F i la Lohpa. Però això caldria preguntar-ho a Eduardo Martín Toval que va acabar, per cert, d'alcaldable per Màlaga pel PSOE i es va estimbar contra Celia Villalobos. Al final va perdre fins i tot les primàries. La història no perdona.

El sector catalanista és al PSC el que la Coca Cola light a la Coca Cola: té un gust diferent, però és el mateix. Però que llavors els Quim Nadal, Montserrat Tura, Marina Geli, Ernest Maragall, Joan Ignasi Elena, Àngel Ros no vagin treient pit. Potser, com em deia una delegada socialista al twitter: al PSC, de catalanistes, ho són tots. Però dins dels paràmetres del PSC.

 

 

Si t'ha agradat aquest article potser t'agradarà aquest llibre (12 euros):

http://www.contralabarcelonaprogre.cat/

També em pots seguir a twitter:

@xriusenoticies

Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#11 Don Severiano, madrdiz, 18/12/2011 - 20:19

Lo importante es que el PSOE se mentalice de la conveniencia de no criar cuervos.

Estos indepes aún no se han enterado que el auge del independentismo se debió al PSC de Maragall

#10 Séneca, Barcelona, 18/12/2011 - 18:02

No s'escarrassi. Estava tot manegat prèviament. La prova? L'Elena i el Ros han estat 'premiats' pel Navarro amb un lloc a l'executiva. Era un paripé, el habitual en el PSC. Són manipuladors de mena. Van a la seva, a amorrar-se al piló del sou de la mamella del pressupost públic. Vergonyós!

#9 Ramon, Barcelona, 18/12/2011 - 11:16

D'ençà Sitges i amb l'únic objectiu de desmentir la 'neteja ètnica' identifiquen català amb catalanista. Figura per exemple que pertany al fantasmagòric 'sector catalanista del PSC' una Tura que va exigir prendre mesures contra un alcalde sociata que va sumar-se a 'Un país, una bandera'.

#9.1 Pere, Lleida, 18/12/2011 - 11:46

Ramon,el PSC -tal i com reconeix el mateix Pujol- ha permès la cohesió social d'aquest pais en els darrers 30 anys. Jo em puc sentir català i espanyol al mateix temps i ser igual de català que tu. A veure si ho comenceu a entendre. Aquí, els únics que fan neteja ètnica són les persones com tu.

#9.2 Ramon, Barcelona, 18/12/2011 - 12:33

L'expressió és de Jaume Sobrequés, fins llavors dirigent del PSC. Per això les cometes. Segona, el PSC ha fet tot el que ha pogut contra l'intent de redreçament nacional i per consolidar la colonització. El lerrouxisme hidrofòbic avui ja tan desfermat és llegat del lerrouxisme del PSC.

#9.3 Berbeke, Barcelona, 18/12/2011 - 13:39

O sea que Rubert de Ventós, Sobrequés, Bohigas y todos los "usual suspects" son españolistas taimados disfrazados de maulets ¿no?

#9.4 Ramon, Barcelona, 18/12/2011 - 14:31

Això que el PSC ha fet molt per la cohesió va començar dient-se del PSUC i en el cas del PSUC potser no, que era mandanga. En el cas del PSC mandanga total. El PSC ha estat el lerrouxisme possible i factòtum del lerrouxisme actual, que troba nacionalista fins el propi PSC! Ara que es fotin.

#9.5 Joan, Barcelona, 18/12/2011 - 20:49

Ramon Barcelona com és que fas desenes de comentaris al dia? o tens problemes socials o ets uns dels nous càrrecs inventats de 60000 € pels cadells de CiU que han insultat més a la xarxa.Política de comunicació del govern Masguardia i bufons a sou públic

#8 Lluís, Banyoles, 18/12/2011 - 09:04

Parlar de catalanistes al PSC és com parlar de federalistes a Espanya. No n'hi ha.

#7 robertg, bcn, 18/12/2011 - 07:52

Tindria possibilitats un partit d' esquerres català format pels catalanistes del PSC, ERC i ICV?
No seria millor que seguir sent la "cuota" catalanista que dona certa credibilitat a un partit sucursalista?
No seria millor que la Chacon es barallés amb el Rivera pel vot de la xarnegada inintegrable?

#7.1 Xarnego Por la Gracia de Dios, Barcelona, 18/12/2011 - 13:20

Inintegrable no es la palabra. Indómita lo es. No pasamos por el aro. Nosotros no tenemos problemas con nuestra identidad, nos coincide la ciudadanía, el DNI, el pasaporte y los sentimientos. El problema y las neuras los tenéis vosotros.

#7.2 Ramon, Barcelona, 18/12/2011 - 18:24

Xarnego i inintegrable són conceptes antagònics. Xarnego n'és el mig integrat. El que, com el PSC, ja no és d'aquí ni és d'allà. Les alternatives a la integració són la colonització o el gueto. El preferible és la integració. En segon lloc, mal per mal, el gueto. I el pitjor la colonització.

#7.3 Xarnego PLGDD, Barcelona, 18/12/2011 - 21:01

Ramon, los que vivís en el gueto sois los catalanistas. En la calle no se respira catalanismo, salvo en algún pueblo perdido y en los aquelarres tipo 11-S o en esas ridículas manifestaciones infladas hasta el infinito. Parafraseando a Bécquer, diría: gueto, Ramon, eres tú.