Publicitat
La Punteta · 15 de Maig de 2017. 09:34h.

JOSEP MARIA ORTA

Josep Maria Orta

País de murris

Per què els votants -tant els d'aquí com els de la resta de l'Estat- segueixen votant massivament a partits afectats per greus casos de corrupció? Per molt que ens vulguem creure que són casos aïllats la sospita que el mal ús dels fons públics és endèmica en moltes institucions polítiques està molt estesa. Va haver-hi un condemnat valencià que va tenir la gosadia d'afirmar que les seves corrupteles havien estat absoltes per les urnes (es clar que potser hi havia molts “estómacs agraïts” que pagaven amb els seus vots passats favors).

És evident que qui pot tenir la temptació d'enriquir-se de manera fraudulenta és aquell que ocupa un lloc des del qual ho pot fer. No és difícil comprovar que quasi tots els partits que han manat han viscut episodis fraudulents.

Aquesta és la gran corrupció que escandalitza a tanta gent, però és aquesta mateixa gent que -segons les seves possibilitats- també fa petites corrupteles, les que té al seu abast. Quantes vegades hem sentit la pregunta “amb iva o sense iva” i són molts els que aprofiten l'ocasió per estalviar-se uns dinerets. O demanar subvencions quan en realitat no els hi corresponen o passis de transport públic sense reunir els requisits....

La pregunta que ens podem fer és si aquells que admeten aquests petits fraus, el benefici dels quals no van a paradisos fiscals, és que farien si la sort de la vida els portés a ocupar un càrrec públic amb possibilitats d'enriquir-se.

La resposta la deixo en l'aire però la història demostra que no sols som un país de pillos sinó que fins i tot -sovint- ens en vanagloriem davant amics i coneguts.

3 Comentaris

Publicitat
#3 Pepe, Alacant, 18/05/2017 - 19:20

Para muchos entre votar a un corrupto pero de" los nuestros", o votar a otro limpio pero de los "otros", la elección está clarísima, Cataluña es un vivo ejemplo a lo que me refiero.

#2 pepe.----, andorra, 16/05/2017 - 12:47

y si no, siempre esta el principio del sorteo, tan democratico es elegir a un director general por designacion directa de un parlamento regional como el sorteo ante notario entre los candidatos q cumplan los requisitos para el puesto. El principal problema en España hoy en dia, son los partidos politicos, verdaderas sectas mafiosas de intereses.

#1 pepe.----, andorra, 16/05/2017 - 12:45

es la pregunta del millon, q fue primero la gallina o el huevo, no es la primera vez q leo este argumento de leguleyo barato q tiene el fin de limpiar a los politicos esparciendo la porqueria sobre todo el mundo. Tambien en Mexico votaron 70 años al PRI, si solo hay partidos corruptos es pq estos impiden el acceso a otros con normas en exceso.