Publicitat
La Punteta · 29 de Juliol de 2018. 20:30h.

ÀLEX PORQUERAS

Secretari d'organització de Lliures

Per llogar-hi cadires

Agost, per molts conegut com “el mes de les vacances”, prop de 30 dies de descans i desconnexió. Tot i que no tothom por fer-ho, uns dies per gaudir de la família, d’un horari més relaxat, de l’esport i del turisme. Dies ben merescuts després d’un any de treball.

Tanmateix sorpresa! Els nostres representants al parlament van cloure la càmera parlamentària fa uns dies i estaran sense treballar: governar, legislar en benefici de tots els catalans durant 75 dies aproximadament. Més del doble de vacances que tots els catalans. No te cap excusa, és una vergonya!

Aquest inici de vacances està sent molt mogut a Barcelona, el sector del Taxi està provocant, amb un comportament vandàlic d’alguns membres d’aquest col·lectiu, un caos a Barcelona, un caos pel turisme: un sector clau a Catalunya i Barcelona. Tot i que les atribucions no estan conferides a la Generalitat, el Govern, el tenim fent festes i teatre a Brussel·les, amb unes despeses carregades molt em temo, als pressupostos de la Generalitat i, utilitzant il·lícitament els logotips propis del Govern per usos partidaris, procura no veure’s esquitxat per la problemàtica.

Podríem relatar una colla més de situacions, portem una temporada que dona per llogar-hi cadires: aplaçament de la decisió de direcció de CCMA, amb bloqueig al soci de govern cada vegada més distant -ERC-; baralles sobre la suspensió dels diputats empresonats o fugits; imputació del PDECat per corrupció, enfrontaments entre “manteros” i policia a Barcelona amb la nul·la resposta del consistori, etc.

Ara més que mai, es necessari recuperar l’art de la política, de la política en servei dels ciutadans. No tan sols això, si no d’aquella política de generositat de partits. Ja són moltes les veus que criden per aquesta refundació del catalanisme polític on, sota una gran plataforma, es puguin reunir partits i moviments.

Lliures, amb la publicació fa pocs dies d’una Carta Oberta, vol liderar conjuntament amb Units per Avançar, PSC, Portes Obertes al Catalanisme, Cercle Carlemany, Convergents,... aquesta refundació del catalanisme polític, tots preocupats i conscients de la difícil situació actual.

Esperem que tots estiguem disposats a cedir generosament en algunes coses, per centrar-nos i enfortir-nos en tot allò que ens uneix, i que es tan necessari per Catalunya. Treballem per la refundació del catalanisme i la seva unitat: és la tasca prioritària de Lliures.

Alex Porqueras (@aporqueras)
Secretari d’Organtizació de Lliures

Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 pepe, andorra, 28/08/2018 - 14:18

y si en lugar de hacer vacaciones todo el año, aunque disimulen once meses, se ponen ustedes a trabajar para hacer pais de verdad? Ya se q es soñar, pero es gratis.

#1 Manolito CHAN, Futura C.A. de Barcelona. Tractoria nos roba., 04/08/2018 - 13:42

El problema del catalanismo es que ahora nadie sabe que es eso. Independencia? Autonomismo? Federalismo? De derechas? De izquierdas?
El catalanismo está muerto.
Ningún proyecto de largo plazo puede ser transversal, lo estamos viendo incluso con algo tan "unificador" como una idílica nueva república.