Publicitat
La Punteta · 29 de Juliol de 2014. 09:29h.

JOSEP MARIA ORTA

Josep Maria Orta

Per què ara?

Sorprès per la confessió de Jordi Pujol un no pot fer altra cosa que preguntar-se per què el fa públic precisament ara, a la vigília de l'entrevista Rajoy-Mas. Si el tema s'arrossega des de l'any 80, es fa molt sospitós que reconegui precisament ara aquesta irregularitat fiscal. A mi no em casa que hagi estat una declaració espontània i sospito que l'expresident deu haver tingut un munt de pressions perquè fes justament ara aquesta declaració. No puc deixar de pensar que la maquinària de l'Estat estigui darrere d'aquesta confessió com una eina més per frenar el procés independentista que viu Catalunya.

Ara molts fan sang amb l'arbre caigut i a mi em dol el tema per què l'obra de Pujol ha estat molt important per a Catalunya i em sap greu el cinisme de molts que a casa seva tenen les mans brutes per afers de corrupció siguin els que tirin la primera pedra. Al cap i a la fi -amb els elements que avui tenim sobre la taula- el problema recau en què la família Pujol té en un banc d'Andorra uns diners provinents d'una herència provinent del patrimoni familiar. Hi ha un delicte, però que se sàpiga el que no hi ha és apropiació de diners públics en benefici propi.

El que em sembla clar és que a la família Pujol molts li tenen ganes i possiblement algun dels seus fills donin arguments per atacar l'expresident, però em quedo amb el Jordi Pujol dels fets del Palau i del que va fer pel país tant en el partit com des de la Generalitat.

Un cop coneguda la irregularitat econòmica, la pregunta segueix sent per què es fa pública justament ara.

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#17 ANTONI, LA POBLA DE SEGUR, 04/08/2014 - 07:23

Totalment d'acord. Pujol ha de pagar el que toqui, però res més. Dit això és sagnant que a l'anterior Rei d'Espanya mai li investigaran l'origen de la seva fortura, enlloC d'això l'aforen. Tampoc investigaran la familia Botin, enlloc d'això en Z.P. indulta al Saenz. GRAN JUSTICIA LA DE ESPANYA!!!

#16 anna, Barcelona, 02/08/2014 - 23:27

Potser és justament al contrari: ho ha fet ell i ara per a evitar que ho facin "ells" en un moment més pròxim al 9/11. Pel que sembla se sabia des de fa anys i panys tot això de la família Pujol, per què justament ara la investiguen?

#16.1 charlie gordon, País de la Piruleta (investigatòria), 03/08/2014 - 14:43

Perquè hi ha hagut moviments en comptes bancaris que han permès estirar del fil.
No crec que hi hagi hagut cap conspiració ni ara ni en el cas BC.
Veig més probable que els polítics intentaran fer tot el possible per tapar tot el que es pugui.

#16.2 charlie gordon, País de la Piruleta (ajustada), 03/08/2014 - 14:51

En realitat, és més fàcil que sigui a l'inrevès: que tota aquesta pressa que els ha vingut a alguns amb la independència sigui justament per evitar que tot això arribés a sortir (no siguem tan ingenus de pensar que només afecta la familia Pujol).

#14 el último que cierre, Canovejas, 31/07/2014 - 14:50

... Sr.Orta, dice Vd.: "l'obra de Pujol ha estat molt important per a Catalunya" (???). La mentira, la evasión, el mangoneo, el referente ético... ¿se refiere Vd. a esa OBRA?
Y por último ¿cree Vd. que SOLO es la herencia, lo que nos han venido ocultando...?
Demasiada ingenuidad para ser periodista.

#13 el último que cierre, Canovejas, 31/07/2014 - 14:34

Leyendo su articulo Sr. Orta, me recuerda a Marhuenda (Vd. es a Pujol, lo que Marhuenda es a Rajoy), MUY PRESCINDIBLES AMBOS en el periodismo de rigor. Hubiera quedado mejor ahorrándose este artículo, total, el Honorable no se lo va a pagar y nosotros los lectores ya le hemos "calado". Sigo ahora...

#12 Romeu, Barcelona, 31/07/2014 - 12:32

Orta es admirable la teva fidelitat al personatge, pero qui escriu també ho ha estat durant mes de 37 anys i mentres no em justifiqui l'origen dels diners em mantindré al marge...teoricament ell era un referent diferent!`i si no es aixi haurem de despertar d'aquesta inmonització que ens ha fet...