La Punteta · 20 de Novembre de 2013. 07:53h.

JORDI XUCLÀ

Jordi Xuclà

Per què el PSC té por a la democràcia?

El Parlament escocès ha aprovat per unanimitat la legislació que regirà el referèndum d’autodeterminació del setembre de l’any que ve. Això vol dir que el primer partit de l’oposició al parlament d’Edimburg, que és el partit laborista, hi ha votat a favor.

El partit laborista de Gran Bretanya, i els seus col·legues escocesos, són contraris al sí en el referèndum  del 18 de setembre del 2014. I són, també i sobretot, uns demòcrates que recolzen les normes per poder celebrar una consulta on a través d’un procés deliberatiu –paraula clau en un sistema democràtic- unes persones defensaran el sí i unes altres defensaran el no. He escrit persones i no pas partits perquè més enllà de les posicions de les direccions dels partits, la posició de vot en un referèndum és un acte personalíssim en el qual el ciutadà s’enfronta directament a una pregunta. El seu vot no va a un sistema de democràcia representativa sinó de democràcia directa.

Els col·legues dels socialistes britànics a Catalunya han decidit definitivament despenjar-se dels criteris de democràcia que són observats al món desenvolupat. Dir que no a la proposició de llei per transferir la competència de l’Estat per la convocatòria del referèndum a la Generalitat perquè “no hi ha acord entre el govern català i l’espanyol” és un dels arguments més fluixos que he sentit en molts anys. És posar-se la vena abans de la ferida.

Amb aquest argument no hi hauria hagut ni Transició, ni recuperació de la Generalitat...democràcia és discrepància, debat, deliberació, votació.

Sembla ser que el líder Pere Navarro va tornar emocionat de la Conferència Política del PSOE i ha pres una decisió poc intel·ligent fins i tot pel propòsit íntim que ell té. L’eufòria li ha fet atropellar els temps polítics i el respecte al debat d’una via perfectament legal que es plantejarà al Parlament de Catalunya d’aquí a quinze dies.
Navarro ha quedat impactat per un bany d’aplaudiments i alguna llàgrima. Quan s’apaguen els llums de l’emoció hom ha de saber si demà la coherència li permetrà aguantar el cap ben alt. No és el cas de l’equivocat Navarro. Si espera que així el PSOE li agrairà quelcom....

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#6 Kropotkin-Harto de esbirros del Régimen, Vic, 20/11/2013 - 20:15

¿Asi que cualquiera que no esté con el Régimen es que tiene miedo de la democracia? Ni Franco se atrevió a decir tanto... Jua, jua, jua,...

#6.1 El Vázquez, Vallvidrera, 20/11/2013 - 22:32

Kropo, que han posat wifi al Valle de los Cagados que has pogut seguir e-noticies des del sepulcre del gran assassí?

#5 salvi jacomet, girona, 20/11/2013 - 16:02

El PSC no té por a la democràcia...
El PSC va lluitar contra la dictadura perquè al nostre país hi hagués democràcia....

#5.1 El Vázquez, Vallvidrera, 20/11/2013 - 20:01

El PSC no existeix.
Era una camama dels benestants burgesos que ja els hi anava bé que Franco fos dictador mentre ells jugaven a fer veure que estaven contra seu.
Farsants sempre, com Narcís Serra, amb piano de cua a casa mentre els altres no teníem ni pa a taula.

#4 Flint, BCN, 20/11/2013 - 14:18

"no hi ha acord entre el govern català i l?espanyol"és un dels arguments més fluixos que he sentit en molts anys...Pues este "flojo" argumento, la falta de sintonía con España, es el principal para los independentistas...

#3 jordi, bcn, 20/11/2013 - 12:53

Sorprèn el comentari de Xuclà respecte a d'altris partits quan a la majoria de pobles CDC no celebra mai assemblees d militants i les decissions dls grups municipals i dl CN es prenen únicament pr interès d la direcció a esquenes de la militància. Al PSC almenys es troben i debaten, Quina enveja!!

#2 Xavi, BCN, 20/11/2013 - 12:51

I un altra pregunta Sr. Xuclà, el mes de setembre CDC va proposar ERC anar junts a les eleccions europees; ara que es sap que ERC, la CUP i SI s'han reunit amb Bildu per anar-hi junts; segueixen proposant vostès anar junts amb aquests grups??? Gràcies.