La Punteta · 12 d'Agost de 2014. 22:05h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Per un altre Barça

La gent no ho sap, però de tota la llista d’incidents que va tenir Joan Laporta com a president del Barça, jo vaig ser el primer. Després vindria el de l’aeroport, el del xòfer, el robatori de l’ordinador, les fotos de Luz de Gas, etc.

Era la recepció oficial de la Diada del 2003 i acabava de guanyar -contra pronòstic- la presidència del FC Barcelona amb 41 anys. Fins i tot l’editor del diari Sport, José Maria Casanovas, que havia fet tota la campanya a favor de Bassat, l’havia comparat amb Kennedy en la primera Tribuna Barcelona després de la seva reelecció.

A les acaballes de l’acte al Parlament, al Saló de Passos Perduts, li vaig fer una pregunta i es va posar fet una fera. I això que érem dels pocs mitjans que li havíem donat peixet durant la campanya perquè s’enfrontava a l’establishment. Vam ser els primer en dir, per exemple, que podia guanyar gràcies a un sondeig que ens va filtrar el seu cap de campanya, el periodista Xavier Roig. No s'ho creien ni ells.

Tothom es va quedar garratibat. Josep Rull encara m'ho ha recordat algun cop. "Què li has fet?" em va preguntar la seva dona. El paper més trist el va fer el seu cap de premsa, Jordi Badia, ara endollat a l'Ajuntament de Martorell. Un dia ho haurem d'explicar tot. Fins quatre dies després no vaig descobrir, astorat, que m’havia confós amb un periodista de Madrid, Jesús Cacho, el qual havia tret una informació crítica amb els comptes del Barça.

En fi, la seva carrera política -encara és regidor per Barcelona- ha acabat sense pena ni glòria. Després d’haver festejat amb Reagrupament els hi va fer el salt a última hora amb Solidaritat i, al cap d’uns mesos, s’hi va barallar. Però potser recordar que, a les eleccions del 2006, Mas i Montilla es van barallar per esmorzar amb ell.

El cas de Laporta podria ser objecte d’un seminari a Esade -encara que el prestigi de l'escola de negocis estigui pel terra després del cas Urdangarin- sobre com enfonsar la teva pròpia imatge en un tres i no res.

Explico tot això per deixar clar que no sóc laportista, però si Josep Maria Bartomeu continua sense suc ni bru -ni chicha ni limoná que diria l’exministra Maleni Álvarez- m’hi puc acabar tornant. Fins i tot contra la meva voluntat.

El Barça, per exemple, va acomiadar el passat mes de maig una empleada per haver fet el mico davant d’un jugador del Racing. No és que no em sembli un cas de racisme, però si jo fos ella demanaria immediatament el reingrés per acomiadament improcedent.

Hi havia una època, en efecte, en què el club era un model de valors. Però com pot el Barça haver fitxat ara un davanter que ha queixalat tres rivals? Un podia ser accidental, però tres és amb nocturnitat i traïdoria. Tant me fa que fos el golejador de la Premier a la darrera temporada. O que sigui considerat un dels millors davanters del món. No hi havia ningú més per substituir Alexis?.

Si el Barça és un referent per als nens, els patis de les escoles es convertiran, a partir d’ara, en territori caníbal. Ja no n’hi haurà prou amb l’empenta, la traveta, fins i tot la puntada de peu. La queixalada, consellera Rigau, es posara de moda al proper curs 2014/2015.

El pitjor és com justificava Josep Maria Bartomeu, el passat mes de juiol en una entrevista a La Vanguardia, la mossegada del Mundial. “En cap moment -deia- no vam dubtar del fitxatge. Mai no ens vam plantejar que no tingués el perfil per al nostre club per aquesta acció. Ja estàvem parlant amb ell des d’abans del campionat”. Això és el que em desespera.

És com la samarreta, no és que que estigui en contra del patrocini, per descomptat. Però Laporta no va passar d’Unicef. Mentre que l’actual junta directiva s’ho ha venut tot a Qatar i Turquia. Com se sap, dos règims de llarga tradició democràtica. Qatar patrocina dues coses: el Barça i Hamàs.

I m’estalvio parlar dels embolics de la Fifa. Però saben per què el Barça s’ha gastat 80 milions en Luis Suárez, 20 en Mathieu, 18 en Raktic, 15 en Vermaelen, 12 en Ter Setgen i 12 en Bravo? Simplement perquè l’actual directiva no va convocar eleccions. No es pot permetre un altre fracàs a la propera temporada.

Els fitxatges poden sortir bé o no però, en el futbol, tot és limita a que la pilota entri. I si no entra tindrem una directiva qüestionada que haurà tirat la casa per la finestra. Toquem fusta. La vida dóna moltes voltes.

 

 

Web personal

Darrers articles

Elogis

Insults

Twitter

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Karmeta, indepe anti-rosells, vilarubins..., 17/08/2014 - 11:25

(i 3) Qui investigarà la connexió fitxatges multimilionaris amb els interessos rossellians amb Brasil, Qatar i Nike? A quins valors s'associarà el Barça fitxant en Luis Suarez després de l'escàndol mundial de la dentellada? El logo d'Unicef al pit era un altre valor mundial que s'han carregat...

#6 Karmeta, indepe anti-rosells, vilarubins..., 17/08/2014 - 11:22

(2) Van tancar seccions amateurs perquè deien que en Laporta havia deixar el Barça a la ruïna però compren en Neymar per 100 milions. El noi de l'establishment (candidat de la premsa de Madrid!) Rosell a judici. On para allò de "Barça cantera Madrid cartera" a la plantilla 2014-15? (cont)

#5 Karmeta, indepe anti-rosells, vilarubins..., 17/08/2014 - 11:19

(1) Al Laporta el vàreu crucificar tots els mitjans per indepe fora dels "negocis" de l'establishment convergent NOMÉS PER LA SEVA VIDA PRIVADA. Un cop l'establishment va recuperar el poder (La Vanguardia van ficar el coll perquè tot tornés als "nostres") han ensorrat el Barça de debò (cont.).

#4 Assunció, Bna, 14/08/2014 - 18:00

Seria desitjable un nou Barça, si, i un nou E- notícies, també, però les bigues i les palles als ulls, veiem el que volem veure, no el que és deficient, i deu n'hi do, la misèria i mediocritat que pots veure allà i aquí. I aquí també.

#3 FERRAN, BARCELONA, 13/08/2014 - 10:16

jejej, encara recordo les fotos d'aquest estiu, amb el Laporta amb ulleres fosques, a primeres hores del matí a una platja, i amb una noia enfilada a les seves espatlles: això és vida (Laporta a Luz de Gas, segona part, vaja). Pel qie fa a UNICEF a la samarreta va ser pur màrketing. No fotem.