La Punteta · 8 de Maig de 2017. 17:59h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Però en quin món viuen?

El president d’Òmnium, Jordi Cuixart, ha fet unes declaracions en l’acte de suport a Carme Forcadell en les que  s’ha mostrat “esperançat perquè estem veient dia sí i dia també com la comunitat internacional està posant el crit al cel, estan fent que les diferents cancelleries internacionals vegin que el que està passant a Catalunya i al conjunt de l’Estat espanyol és una falta de qualitat democràtica”.

Que consti que, malgrat els disbarats que diu, jo tinc molt de respecte per Jordi Cuixart. Em trec el barret per un empresari que ven el 90% de la seva producció a l’estranger i factura uns set milions d’euros. Però a un empresari se li ha de demanar trambé que toqui de peus a terra. És la primera norma per fer negocis.

Però en quin món viuen? Si gairebé no ens ha donat suport ningú llevat d'aquell primer ministre lituà al que després li van picar el crustó i un alcalde de Dublin que venia del Sinn Féin. No ens han donat suport ni els bascos. És que ni els andorrans. I això que hi anem a comprar formatges i parlem la mateixa llengua.

Com el vicepresident Junqueras, que en tornar del seu viatge als EUA ha destacat “la simpatia” que ha trobat pel procés. Espero noms i cognoms. Però si han passat de nosaltres fins i tot aquells dos congressistes del Tea Party que es van en endur de farra per la nit. I això que els hi van posar l’himne nord-americà quan van arribar a Palau. Pobre Romeva, s'ho va haver d'empassar.

Fins i tot Xavier Sala i Martín, res sospitós de ser un unionista fastigós, els hi va dir en un debat d’El Punt-Avui al costat de l'esmentat Oriol Junqueras que “als Estats Units les notícies que arriben és que Espanya és un país normal. Hem de canviar de relat”.

Però aquí continuem amb la tabarra que el món ens mira, que Espanya és com Turquia, que és qüestió de democràcia. Un col·lega deia aquest matí a la tertúlia de TV3, sense que la presentadora el contradigués, que “enriu-te’n de la Turquia d’Erdogan”.

Deu ser la mateixa Turquia que ha depurat militars, policies, professors d’universitat, funcionaris i periodistes tot aprofitant l’intent de cop d’estat. Sense obligar el genocidi armeni i la repressió contra els kurds. Els kurds són els catalans de Turquia.

I després, a la segona part d'aquests Matins que ningú no trobarà a faltar, Empar Moliner assegurava que el Parlament de Catalunya és un “Parlament de fireta”. Un dia ho va dir l’exalcalde de Tarragona Joan Miquel Nadal, de CiU, i Joan Rigol -llavors president de la cambra- li va cridar l'atenció durant un ple.

Si la independència no arriba què els hi direm als catalans: què tenim un Parlament de fireta? Que la Generalitat és una gestoria?. Quina manera de tirar-nos pedres al nostre propi terrat. Perquè si venen aquest missatge ja podem tancar la barraca i tots cap a casa.  Ens estalviaríem un munt de calés a aquest pas.

Encara faltava José Antich, -Pepe, de buen rollo: a tí no te puso el PP de director de La Vanguardia?- recordant que sis diputats de Westminster han intercedit per Carme Forcadell. Deixant de banda que un unionista ja va descobrir que l’adreça de mail del document duia a la delegació de la Generalitat al Regne Unit, saben quants diputats hi ha al Parlament britànic? 650. De moment ens donen suport un 0,9 dels diputats anglesos.

 

 PD/ Yo he venido a hablar de mi libro:  https://www.amazon.es/dp/B01N9TAZXB?ref_=cm_sw_r_kb_dp_-fFGybRE91WSQ&tag=kp0a0-21&linkCode=kpe

Publicitat
Publicitat

35 Comentaris

Publicitat
#15 Pepon, Bcn, 12/05/2017 - 00:05

El aparato propagandístico del régimen estelado es muy potente. Yo estuve años convencido de una de sus mentiras: que Alemania publicaba balances fiscales y que había un límite de déficit fiscal.

#14 LA CREM DE LA CREM, Barcelona, 11/05/2017 - 10:03

En aquet per ejemple:

http://cronicaglobal.elespanol.com/pensamiento/zona-franca/cataluna-desfachatez_72869_102.html

El grau d'ensinistramen es tal que no ens adonem
de que anem sense rumb
perdem el temps
i tot s'hi val PAGA EL POBLE

#13 Marta, Girona, 09/05/2017 - 17:13

El problema, malauradament, és que aprofitant el gran desconeixement sobre el què és l´Estat de Dret, es permeten impunement una manipulació brutal dels conceptes. I això és una de les raons, per no dir la principal, per la qual trobo tan aberrant el procés independentista.

#12 Pepeta, Perafort, 09/05/2017 - 11:38

Ja ho diu que aquest diari és l'e-brutícies

#12.1 pepe.----, andorra, 10/05/2017 - 11:13

eso dicen los separatas fanatizados y q no tienen ni espiritu critico ni pensamiento esceptico. Si estuvieran en alemania en 1936, dirian q enoticies es amigo de los judios....

#11 Farma, Algerri, 09/05/2017 - 11:10

L'altre dia llegia en un medi d'aquí que la Foreign Office tenia informació la qual podria "fer mal a l'Estat español" en el tema de Catalunya. L'article es deia "El Foreign Office i Catalunya: la por ha canviat de bàndol" per més inri, hi havia vinculat via link el document en qüestió. Sorpresa! En veure que eren 36 pàgines de retalls d