La Punteta · 30 de Juliol de 2014. 13:59h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Podem confiar en CiU?

L'edifici dels jutjats, ara tancat

Sense ser Francesc-Marc Álvaro ni Jaume Sobrequés, Jordi Pujol és l’únic polític català pel qual jo hagués posat la mà al foc. Però si amb Jordi Pujol ha passat el que ha passat, en qui podem confiar?. Perquè, a hores d’ara, tinc seriosos dubtes que tot sigui una herència. Al capdavall, no ho sabia ni la seva germana. Encara que, a Catalunya, encara algú faci servir la famosa figura de l’hereu.

Fins i tot Oriol Pujol s’ha afanyat a canviar d’advocat: ha deixat el de Convergència, Javier Melero, i ha fitxat un dels millors penalistes de Catalunya, Cristòbal Martell, considerat també proper al PSC. Pujol fill té ara el mateix advocat que Manuel Bustos o l’exalcalde de Santa Coloma, Bartomeu Muñoz. És la confirmació de la ruptura definitiva entre els Pujol i CDC.

Per això, dimarts passat, en l’habitual roda de premsa després del Consell Executiu li vaig preguntar al conseller-portaveu, Francesc Homs, si “podem confiar en el president Mas després de les informacions sobre diners a Suïssa?”. Sí, ja ho sé que en el seu moment ho van desmentir, però ara ja ningú no diu que el que publica El Mundo és mentida.

L’altra és si “podem tenir confiança en Convergència com a partit de Govern després del rum-rum sobre el 3% durant tots aquests anys?”. La resposta va ser de calaix: “Això de la confiança és una decisió personal de cadascú”. “Jo tinc tota la confiança en el president de la Generalitat”. Però no em va desmentir ni l’una ni l’altra.

Per això, a la tarda, vaig preguntar al portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, el mateix i em va contestar que “el 3% va quedar en no-res”. “Per part de la Fiscalia, de l’administració de Justícia es va mirar tot, es va cridar a declarar tothom, es van mirar tots els papers de dalt a baix i allò va quedar en no-res”, va insistir

I té raó: però tots sabem que les comissions il·legals, precisament perquè són il·legals, no deixen rastre documental. El més habitual és camuflar-ho en el pagament d’estudis i només transcendeix si xerra un de dintre. Com va passar amb Filesa.

Per exemple, sempre que passo per l’antic edifici dels jutjats a Passeig Lluís Companys -ara tancat, barrat i tapiat per evitar okupes- em pregunto: calia una Ciutat de la Justícia? Ho dic perquè tampoc no ha servit per centralitzar totes les dependències judicials, va ser adjudicada a Ferrovial -la mateixa del cas Palau- i l’antiga seu ha quedat infrautilitzada.

No vull ser malpensat, però de debò calia o simplement va ser una obra per poder pagar comissions?. TV3 ha emès aquests dies una magnífica crònica de Margarida Solivellas, la seva corresponsal a Mallorca, sobre l’ascens i caiguda de Jaume Matas. Com, després d’haver estat ministre de Medi Ambient, va començar a impulsar sospitosos projectes urbanístics previsiblement per desviar fons públics. A veure si aquí hem fet el mateix.

 

Web personal

Darrers articles

Elogis

Insults

Twitter

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#18 Almogàver, Barcelona, 02/08/2014 - 12:18

I la comissió (3%? 5%?) que es va embutxacar l'ex-honorable en la compra dels terrenys de la futura Televisió de Catalunya, a Sant Joan Despí? No en sap res ningú? Que no hi ha "periodisme d'investigació" en aquest país?

#17 Almogàver, Barcelona, 02/08/2014 - 12:12

És clar que un diari tan ponderat com El Mundo té raó! Sempre n'ha tingut. Ho pot certificar el director d'aquest digital, que hi escrivia amb el pseudònim de Javier Tejedor. Un periodista sempre té raó, perquè estima la veritat i lluita perquè el lector la conegui. Visca el rigor i l'honestedat!

#16 Riells, barcelona, 31/07/2014 - 00:15

Posats a desconfiar ho podríem fer de tothom. Però Mas dóna mostres de solidesa molt pel damunt de la mitjana dels polítics. A partir d'aquí tothom és lliure de fiar-se'n. I en, aquests moments, si estimem el procés, crec que ens podem refiar

#16.1 montse, barcelona, 31/07/2014 - 12:51

Quin ull clinic!

#15 pep, manresa, 30/07/2014 - 20:30

CATALUNYA = SICÍLIA

PUJOL = CAPO DI TUTTI CAPI

El Mundo, Horcajo i altres fa com 20 ANYS ALMENYS que ho han denunciat i sempre se'ls ha insultat com "anti-catalans"

CATALANS, FEU PENA

#15.1 Almogàver, Queralbs, 02/08/2014 - 12:04

El periodista Javier Horcajo havia col·laborat al diari "Avui" (signant, naturalment, Xavier). Qui paga, mana?

#12 Kropotkin, Vic, 30/07/2014 - 18:56

Los unicos que se pueden fiar de CiU son los que estan chupando del bote gracias a ellos, pero solo un poco... Son idividuos a evitar... Jua, jua, jua,...

#12.1 Almogàver, Vic, 02/08/2014 - 12:07

Sort que els vigatans tenim un comentarista digital (no pedestre, vull dir) que ens fa quedar bé. S'ha assabentat que, a Vic, TOTHOM (menys ell, suposo) parla català? Kropotkin-Vic és, ja, una contradicció. "¡Viva la anarquía universal!", que diria ell...