La Punteta · 23 d'Octubre de 2016. 18:47h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Potser sí que acabarem a hòsties

Ramon Luque, amb el llavors conseller Francesc Baltasar, el 2006 a Palau

La notícia ha passat relativament desapercebuda a la premsa catalana. Jo només l’he llegit en la crònica de Raül Montilla a La Vanguardia, un dels homes que més sap del Baix Llobregat encara que ara és redactor de Política des de les eleccions del 27-S, i en el bloc de l’exlíder de CCOO, José Luis López Bulla. A TV3 van difondre les imatges, però ho van reduir a "alguns incidents" i no van donar la identitat de l'agredit. No sigui que trenquem la imatge idíl·lica que de vegades transmeten de Catalunya o del procés.

Perquè duranta la protesta contra l’estàtuta de Franco van empènyer i tirar pel terra, entre crits de “feixista”, l’històric de l’esquerra a l’Hospitalet Ramon Luque. Luque pot ser moltes coses però feixista segur que no. De fet el 1971, amb disset anys, es va fer de Bandera Roja. En ple franquisme. Quan al dictador encara li quedaven quatre anys de vida. I el 1975 es va passar al PSUC, llavors il·legal. També va ser fundador d'Iniciativa i d’EUiA.

Amb la democràcia ha tingut càrrecs polítics: regidor i tinent d’alcalde. Durant el tripartit va ser director general de Medi Natural (2004-2006). Tot guanyat a pols o amb la força de les urnes. Cosa que no passava amb el franquisme. Crec que actualment encara és membre del comitè executiu del PCE, de la comissió nacional d’EUiA i de la comissió executiva federal d’Izquierda Unida. En fi, un rojo de tomo y lomo que deien en l'època de Franco. A mucha honra en aquest cas.

Jo votaria abans Donald Trump que ell, però com aquella frase atribuïda erròniament a Voltaire -de fet és d’una biògrafa- defensaria gairebé fins a la mort el seu dret a pensar diferent. Només faltaria. En realitat, els de l’Amical de Mauthausen també van haver de sentir de tot durant la inauguració de l’exposició. S’ha de ser molt bèstia per dir-los-hi feixistes a familiars de deportats als camps nazis.

No sé si els autors de la proesa eren membres de les JERC, de la JNC -que havien convocat la protesta- o simplement uns cadells que passaven per allà perquè ningú ha donat la cara. Però malament rai si hem de començar a inventar enemics. Stalin ja acostumava a tractar de “feixistes” a tothom: trotsquistes, anarquistes, menxevics, social-demòcrates. Potser sí que, al final, acabarem a hòsties en aquest país.

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#15 GUANYAT A POLS, Barcelona, 27/10/2016 - 20:24

Respectat Sr Rius

Si comprem i comprem i comprem, numeros..... al final....

ENS TOCARA EL PREMI ¡¡¡¡¡¡¡¡¡

#14 Una vegada mes... ENCERTEU, Barcelona, 25/10/2016 - 19:37

Algu te dubte?

Si cada dia tots els dias, desde tots els mitjans del regim
es dedican a escampar la doctrina, dels menyspreu i provocacio
Espanya roba
Espanya mata
L'hispanitat genocida
Repugnant bandera espanyola

Es aixo es fer pais?
Es el que volem?

Pues tothom tranquil, ho aconsegui

#13 ferran, c, 24/10/2016 - 17:14

Això és el que voldria la genteta postfranquista que vota el PP. Però no els hi donarem el gust.

#13.1 Rivas, L'H, 24/10/2016 - 21:51

I què penses fer, reiet? Venga, chato, déjate de amenazas veladas y llama a las cosas por su nombre. En el separatismo hay demasiado cobarde que tira la piedra y esconde la mano.

#13.2 pepe.., andorra, 25/10/2016 - 14:24

pues no ferran, eso es lo q quisieran los fascistas estelados para depùes salir a llorar en toda la prensa internacional a decir q les han pegado, cuando han empezado ellos la bronca. Y Rivas describe bien lo q hay, demasiado cobarde q gana mucha pasta y al q no le interesa q cambie nada de este regime

#11 pepe2221862, andorra, 24/10/2016 - 16:15

por cierto ¿Alguien sabe lo q ha pasado en Granada con una manifa y q toda la prensa en España a silenciado miserablemente? Para mi, es la prueba de q no solo hay malestar en la region Catalana, las personas q viven en España empiezan a hartarse de este regimen semifeudal, esta dictadura blanca y clep

#9 Ortiz , bcn.España, 24/10/2016 - 12:57

Las camadas fascistas esteladas hace años que actúan con impunidad, la connivencia de los partidos nacionalistas, y el mirar para otro lados de ICV , y PSC. Lo que le ha ocurrido a Luque lo llevamos padeciendo años muchos demócratas.