La Punteta · 17 de Juny de 2016. 08:47h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

President, que s'ha pres?

Puigdemont, després de lliurar els premis. (Foto: Jordi Bedmar)

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha demanat als responsables polítics de l’Estat espanyol que “es posin a treballar" perquè "ja portem massa temps en funcions sense funcionar” durant el lliurament dels Premis de la Cambra de Comerç dimecres passat a Terrassa.

Puigdemont ha assegurat també que “el llarg període d’indefinició i incertesa” a la política espanyola “no ajuda a l’economia” i ha recordat que “la claredat, la decisió i l’encert” són “indispensables per generar confiança”.

No m’ho puc creure: tot això ho diu un president de la Generalitat que va resultar escollit in extremis -prèvia dessignació a dit- el passat el 10 de gener perquè si no corríem el risc d’anar a eleccions anticipades. Les terceres en quatre anys. Rècord no superat ni per Grècia.

Hi havia tanta pressa aquell dia -mai s’havia convocat un debat d'investidura en diumenge- que la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, es va saltar tots els tràmits reglamentaris: va obviar el torn de consultes amb els partits o els va fer per mail.

Però, sobretot, això ho diu també un president que no ha pogut aprovar els Pressupostos -la llei més important del període de sessions- i que ha hagut d’anunciar una moció de confiança “passat el mes d’agost” per sortir del tràngol. Tenim, doncs, una mena de Govern en funcions.

De fet, el darrer Consell Executiu va aprovar -entre d'altres importants mesures legislatives- un pla per promoure el consum de fruita entre els escolars catalans amb l’objectiu de “fomentar l'alimentació saludable de la població infantil”.

De les quatre minibiografies aparegudes fins ara sobre sobre Carles Puigdemont -em falten la de Josep Riera i la de Josep Maria Flores- no he detectat cap inclinació a les drogues o l’alcohol en l'actual president de la Generalitat. Ni tan sols després del seu pas per una banda de rock en la seva joventut.

Al contrari, tothom hi sap veure indicis que estava destinat a ser president de la Generalitat com posava de manifest Maiol Roger en la seva crítica a El País. Doncs d’una persona així s’espera almenys coherència. Fins i tot en els temps que corren. La credibilitat en un polític, com en la d’un periodista, és fonamental.

La gran virtut de Carles Puigdemont és que és un bon tio i que ha sabut relaxar la política catalana. En els darrers temps, quan sortia el maxil·lar d'Artur Mas per TV3 ens posàvem a tremolar perquè no sabies amb quina te'n sortiria. Ara no ho esgarriï, president. No es pot anar pel món donant lliçons. El complex de superioritat moral que ha generat el procés ha estat letal per al propi procés.

 

 

Web personal

Twitter

Facebook

Més articles

Elogis

Insults

Publicitat
Publicitat

34 Comentaris

Publicitat
#16 BEJOTA, BCN, 21/06/2016 - 14:30

Cataluña, ante el desafío secesionista
La inversión extranjera huye de Cataluña mientras se dispara en MadridCoincidiendo con los tres primeros meses de Puigdemont, sólo llegó a esta comunidad el 15,5% del dinero foráneo invertido en todo el Estado
LVL

#15 Carlos Gomez, Bcn, 18/06/2016 - 22:36

Quan l´unica cosa destacable d´un politic es que es un bon tio, pero sobre tot si es tracta del President de la Generalitat es una de les claus que explica perque hem arrivat on ara som i el perque, amb un regim agonizant, resitintse a despareixer i amb l´incertesa d´un futur que ningu es cap

#15.1 No creo q ningún político pueda ser un Bon Tio!, Más d lo mismo buenos tíos sectarios!, 19/06/2016 - 10:06

Los políticos no pueden ser lo q entendemos por " bons tíos" los normales - trabajadores de a pie - es imposible, viendo los "resultados" q " soportamos" los normales del pueblo llano y q pagamos con sacrificios con nuestros impuestos !
Lo llaman así para evitar decir q es: un ximplet..

#13 Carlos Gomez, Bcn, 18/06/2016 - 15:25

L´autocritica es una virtut erradicada aqui a terra santa desde que un pertobart delinquent va ser capaç de construir una inmensa ficcio a la seva imatge amb la connivencia complaent de molts i a costa de tots.
Que ens tobem on ens torobem no es producte de l´atzar ni culpa de ningu mes que de nosa

#11 Galderic, Barcelona, 17/06/2016 - 20:06

El que diu Puigdemont, ho diuen en moltes institucions europees fora de micròfons. Al govern espanyol el salva ser desacreditat per les institucions europees el fair play diplomàtic.
Qui no vulgui veure que el règim espanyol està col.lapsat o és que és cec o és que no hi vol veure

#11.1 Cuesta reconocer lo q se ve d una hora lejos?, Más d lo mismo ceguera absoluta?, 18/06/2016 - 18:13

Para solucionar d verdad lo q está mal lo primero es reconocerlo.
La verdad es la q es aunque se piense al revés!
En esta región española como en las otras 16 con Gobierno Central incluido lo malo q se hace cuesta reconocerlo. Sólo explicamos grandezas ... Y así nos va...somos los d "la cola" d UE

#11.2 pepe., andorra, 18/06/2016 - 18:20

si, es cierto q del gobierno español se rien, por no hablar de esa doble vara de medir por la q critican q la GC de melilla pero callan como put..as cuando son los ingleses o franceses en el tunel o los hungaros en sus fronteras. Pero si del regimen español dicen, no te cuento del regimen separata..

#9 La hora de los egoístas, Bcn, 17/06/2016 - 16:36

President, que s'ha pres? Soberbia y superioridad. La único que han traído estos indepes ha sido el aumento y continuado renacimiento del Carlismo, para estupor de muchos.

#9.1 Jordi BR, L'H, 17/06/2016 - 17:38

Carlisme?? No siguis antic, el 80% de la población actual no sap ni que és.
El que diu és ben clar, aquí es va negociar fins el darrer segon i el candidat per aconseguir l'acord es va fer enrera. A Madrid Rajoy no s'ha mogut, i no es descarten les terceres eleccions, en 1 any SR RIUS, no en 4

#9.2 un, un poblet, 17/06/2016 - 19:00

#9.1

Eres una pesada, ja t'ho han explicar altres vegades, el que está pasant a l'estat central está tot escollit a la Llei

#9.3 Jordi BR, L'H, 17/06/2016 - 20:43

Ningú està dient que no estigui recollit a la llei, és un esperpent i un ridícul espantosament legal

#9.4 La hora de los egoístas, Bcn, 18/06/2016 - 01:42

Para 9.1# ¿soy antiguo? hablo del Carlismo de Sabino Arana (racista y xenófobo) y los indepes habláis todos el santo día de una guerra de sucesión de 1714 pero sois la "ostia" de modernos, y el Carlismo es lo que defendio ERC durante toda la transición e incluso muchos años después. ¡A estudiar!

#9.5 Jordi BR, L'H, 18/06/2016 - 11:04

No tengo ninguna duda que estudias, pero estudias mal, pero quizás los panfletos no son la mejor fuente; quizás leyendo panfletos de las dos partes, obtendrías el punto medio de lo que fue la realidad de ese momento histórico q no tiene nada q ver con el actual

#9.6 La hora de los egoístas, Bcn, 18/06/2016 - 12:06

Para #9.5:

yo sé perfectamente lo que es el racismo y la xenófobia, el tufo que desprendéis los indepes es inconfundible y eso no hace falta estudiarlo, se huele. Sois vosotros los que cada día os ratificáis en vuestro Carlismo de Sabino Arana (si pongo nazismo no publican el comentario).

#9.7 Jordi BR, L'H, 18/06/2016 - 13:29

La forma de describirnos, generalizando te delata y te hace racista. Te estas describiendo con detalle. A mi jamás se me ocurriría definir a todos los españoles generalizando

#9.8 La hora de los egoistas, Bcn, 18/06/2016 - 14:02

Te equivocas, mi comentario inicial no generaliza: "Lo único que han traído estos indepes ha sido el aumento y continuado renacimiento del Carlismo..." Presupones que estudio mal y que leo panfletos, ¿tú qué sabes? ¿Tienes bola de cristal o es solo superioridad Indepe?

#9.9 Jordi B. R., L'H, 18/06/2016 - 17:48

Superioridad?? eres tú el que escribes "el tufo que desprendéis". El independentismo poco o nada tiene que ver con el Carlismo; incluso te diría que en Catalunya hay muchísima más tradición anarquista que no carlista. Yo no me siento español, pero ni odio ni no soporto, simplemente no lo siento

#9.10 pepe., andorra, 18/06/2016 - 18:18

no hay tradicion carlista pq en la guerra civil los milicianos masacraron a todos los carlistas, familias incluidas, de algunas hasta borraron el numero de la calle donde vivian. Pero os recuerdo q Berga fue capital del carlismo, aunque ahora todos se hagan los locos cuando les preguntas.

#9.11 La hora de los egoistas, Bcn, 18/06/2016 - 18:55

Jordi ya te le dicho, deberías dejar de leer panfletos como me dices y revisa la historia reciente de ERC en la transición por ejemplo. Y hay una parte de la CUP que huele a Carlismo de Sabino Arana que es de escándalo. ¡Despierta! ¡Algunos se han puesto la piel de corderito o van de izquierdosos!

#9.12 Oriol2, BCN, 19/06/2016 - 12:10

Catalunya havia sigut un dels centres del carlisme, aìxò ho sap tothom. Cal dir que, fins i tot sense Guerra Civil, és probable que el carlisme no hagués arribat al segle XXI. Però, què té a veure l'ideari carlí -monarquia católica, absolutisme, foralisme- amb l'independentisme?

#9.13 La hora de los egoístas, Bcn, 19/06/2016 - 16:10

Para #9.12:

Lo mismo que casi nadie (o partido) con dos dedos de frente declara abiertamente su afinidad con ciertas ideas del franquismo o del nazismo, lo mismo pasa con ciertas ideas del Carlismo de Sabino Arana. ¿Que no se declare abiertamente te hace creer que no existe gente con esas ideas?

#9.14 La hora de los egoístas, Bcn, 19/06/2016 - 16:37

Para #9.2:

Te voy a responder (contra mi costumbre): una vez más te recuerdo que ERC (independentista) y algunos de sus dirigentes durante TODA LA TRANSICIÓN se declararon abiertamente próximos a muchas ideas del Carlismo de Sabino Arana (no confundir con el Carlismo que estudiamos), ¡hace 35 años!.