Publicitat
La Punteta · 13 de Febrer de 2017. 13:25h.

JOSEP MARIA ORTA

Josep Maria Orta

Primer els de casa

Estem en un món que tot està globalitzat, internet fa que sovint estem més a prop d'una persona que està a l'altra punta del món que del veí del tercer segona.

El món de les empreses a convertit el planeta en un gran mercat on els negocis no sols es fan arreu sinó que sovint creen vincles que van més enllà dels professionals.

Programes com els Erasmus serveixen no sols per ampliar coneixements sinó també per enfortir relacions.

Els viatges -ara que en poc més d'un dia es pot donar la volta el món- han empetitit el planeta i ens possibilita a conèixer i entendre altres formes de concebre la vida.

L'esport -tot i la passió- també s'ha convertit en un marc de grans relacions.

Les grans empreses tecnològiques americanes són especialistes en “fitxar” cervells sense mirar-los el passaport.

Els mitjans de comunicació -sobretot la televisió i el cinema- també ens obren moltes altres portes de coneixement.

Davant d'aquests fets un no pot sinó preguntar-se qui són els de casa. Les relacions personals fan que el nostre cercle domèstic estigui dispers per tot el món i el nostre cercle íntim estigui geogràficament dispers. Potser podríem definir "casa nostra", en aquest cas casa meva explicant que és Barcelona, Catalunya, Ibèria, Europa i en definitiva el món. Per això el meu concepte de "primer els de casa" resulta que és molt ampli.

5 Comentaris

Publicitat
#6 Koan, Barcelona, 14/02/2017 - 11:30

A primer de primària ensenyen que la a, quan és verb va amb h. Vol una astúcia per fer-ho bé?. Faci la frase mentalment en plural: "Han convertit". Si funciona, va amb h, si no (anem a Manlleu, anem han Manlleu), no és verb i no va amb h.
Però vaja, de primer de primària, amic!. (Ibèria: no u

#5 Juan Garcia, Bigues, 14/02/2017 - 08:31

Un tipus que escriu "a convertit" i després diu Ibèria per no dir Espanya, hauria de tenir el seu blog propi enlloc de publicar en un diari digital.

#4 Capit@n España, My house !!!, 13/02/2017 - 21:51

També el concepte de casa meva és molt ampli..així que preparat: m'autoinvito a sopar de gorra aquesta nit a casa teva..Entens la metàfora ??

#3 Iván , Barcelona, 13/02/2017 - 21:44

Ibèria??? Això vol dir Espanya, Portugal i Andorra?

#2 Koan, Barcelona, 13/02/2017 - 18:03

A tu et deuen sobrar, per escriure així. A mi no. T'asseguro que quan vas just i no arribes a fi de mes, saps molt be qui son els de casa. Sí, primer els de casa, i després els mohameds.