La Punteta · 23 de Novembre de 2016. 22:52h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Prou de lliçons de democràcia

Jordi Monrós i Meritxell Borràs

El Jordi Monrós és el voluntariós alcaldable del PDECAT a l’Hospitalet de Llobregat. Dic voluntariós perquè, a les eleccions municipals de l’any passat, va treure 5.500 vots i un regidor. El mínim històric de l’antiga Convergència a la segona ciutat de Catalunya. Molt lluny dels 30.000 del PSC, els 12.000 de Ciutadans o els 9.500 d’Iniciativa per citar altres forces polítiques. En realitat, en vots només va guanyar a la CUP, que també va treure un regidor.

El juliol del 2014 va rellevar una històrica al municipi, la consellera Meritxell Borràs. No es pensin que la cosa anava millor amb l’actual titular de Governació. Borràs va ser cap de llista en quatre ocasions successives: 1999, 2003, 2007 i 2011. El 1999 va teure 11.000 vots. El 2003 va baixar a 10.000. El 2007 a 8.400 vots. Sempre es quedava en tres regidors. El millor resultat va ser el 2011 quan va aconseguir arribar a quatre. Amb franquesa, tampoc és per tirar coets.

Doncs bé, aquests que no han passat mai dels citats quatre regidors de 27 donen ara lliçons de democràcia. La secció local del PDECAT ha publicat un cartell segons el qual el PSC, Ciutadans i el PP “no defensen la democràcia”. Espero amb candeletes el resultat a les properes eleccions municipals a veure com els hi funciona l'estratègia.

No es pensin: el senyor Monrós és un no ningú. És graduat social i tècnic superior en prevenció de riscos laborals a més de soci de Moral i Monrós Associats, despatx professional dedicat a l’assessoria jurídica, laboral, fiscal, comptable, segons el seu currículum oficial. Ha tingut també diversos càrrecs polítics sobre les quals no paga la pena estrendre's.

Tampoc és estrany que un alcaldable del PDECAT -encara que sigui d’una ciutat tan important com l’Hospitalet- digui coses com aquesta perquè, al capdavall, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, diu gairebé el mateix. En la inauguració del I Congrés Internacional de Defensors Locals, el president ha manifestat que“la nostra noció de democràcia és la correcta”. L’afirmació no només indica que, pel que sembla, hi ha diferents classes de democràcia sinó que la bona és la seva.

Com es pot separar els catalans entre bons i dolents? Entre demòcrates i no-demòcrates?. Al final aconseguiran que hi hagi fractura social. No només fractura social perquè, vistos els resultats de les eleccions municipals l’Hospitalet, no m’estranyaria que la segona ciutat de Catalunya votés una moció per continuar a Espanya en cas d’independència. A Irlanda, l’Ulster encara és britànic.

Això de repartir carnets de catalanitat, fins i tot de democràcia, deu ser l’arma secreta per eixamplar la famosa base social del sobiranisme. Amb aquestes tàctiques no m’estranya que els partidaris disminueixin de mica en mica. Pitjor no ho poden fer.  Des d’abans de l’estiu fins ara ha baixat quasi tres punts, segons el darrer baròmetre del CEO.

De fet, el sí a la independència no ha superat mai el 50%. El millor resultat va ser el 48,5% el novembre del 2013, però des de llavors -amb oscil·lacions- no ha parat de baixar a les enquestes. Ànims, Jordi Monrós, al final aconseguireu no només carregar-vos el procés, sinó també el país.

Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#12 Joel, Bcn, 28/11/2016 - 11:50

Com que aquí tothom presumeix de demócrata, a mi m'agradaria saber qui són els que están a favor de que Catalunya decideixi ja ara mateix amb un referéndum el que vol ser. I menys bla, bla, blas, basats només en enquestes.

#11 Josep Pagés i Canaleta de Cardedeu CASES FREDES PER LA POBRESA, NO SA DE APROFITA LA DEMOCRACIA PER SER UN PUTA POLITIC CORRUPTA SRS DE CONVER, 28/11/2016 - 07:26

SÓC INDEPENDENTISTA ... I Dic els de Convergencia ...¿ ES SER DEMOCRATA FER RETALLADES SOCIALS FEN PATIR A MOLTES FAMILIAS ? ¿ ES DEMOCRACIA SER UN PARTIT POLITIC CORRUPTA CON ES CONVERGENCIA ? SOU Politics Corruptes i lladres Balla maner

#10 Jordi br, L'h, 26/11/2016 - 00:51

Gracies sr Rius per tornar a censurar comentaris i demostrar un cop mes que les seves critiques a Tv3 son un exercici d'absoluta hipocresia que el deixa en una absoluta medocritat

#8 Francesc777, Barcelona, 24/11/2016 - 16:17

Per cert, la Sindicatura de Comptes ha trobat irregularitats a Castelldefels...quan governava el PP.
Que no se'n parla aquí? Cap noticia al respecte?
Potser no interessa perquè no hi surt el PDECAT o JxSí pel mig?

#8.1 Pere, Lleida, 24/11/2016 - 19:19

Francesc, veig que tens una visió molt distorsinada de la realitat. Has vist algun mitjà de comunicació català que critiqui al PDECAT? Doncs aquest és dels pocs que es pot llegir perquè sembla no casar-se amb ningú.
Esteu massa acostumats a l'Oasi i a l'omertà. Algun dia s'acabarà la impuni

#8.2 pepe.-., andorra, 28/11/2016 - 21:03

esto debe ser como el crimen pasional de un tio, q ha matado a su novio, le ha cortado las manos, y las ha guardado en un pote de cristal debajo de su cama. O como la lista de hombres en España, asesinados por sus parejas, mujeres, y asi un monton...

#7 Francesc777, Barcelona, 24/11/2016 - 16:12

Realment cal centrar l'ull critic al penúltim grup del consistori?
I que tal ho fa l'equip de govern a l'Hospitalet? I el lider de l'oposició?
No entenc l'obsessió d'aquest digital contra Convergència/PDECAT