La Punteta · 13 d'Agost de 2010. 07:48h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Prou dictadura a Cuba

Com molta gent de la meva generació, vaig defensar Fidel Castro durant la dècada dels 80. Sí, era una dictadura, però tenia un sistema educatiu i sanitari envejable en compració a altres països d'Amèrica Llatina molts dels quals, per cert, també eren dictadures militars. A més, tenia la teoria que s'havien fet comunistes sota la pressió dels EUA la política exterior dels quals ha estat sovint d'una notable ceguesa diplomàtica.

Però les meves esperances sobre una evolució democràtica de Cuba quan es va esfondrar el comunisme fa temps que es van esvair. De fet, juntament amb Corea del Nord, ha esdevingut una mena de monarquia comunista amb la diferència que en aquest cas la successió s'ha fet de germà a germà en comptes de pare a fill.

Ara, desconfio d'un paio que a punt de fer 84 anys -aquest 13 d'agost- encara va d'uniforme. Sortosament la percepció també ha canviat en actors i intel·lectuals espanyols. Com diu el Manifest del passat 12 de maig, "la qüestió cubana és avui una qüestió de drets humans bàsics i essencials". Entre d'altres hi ha donat suport, Pedro Almodóvar, Rosa Montero, Antoni Muñoz Molina o Marta Pessarrodona, gens sospitosos d'idees carques.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Teresa, Barcelona, 13/08/2010 - 16:22

MADRE SUFRE HOSTIGAMIENTO POR EL GOBIERNO DE LOS CASTRO, POR MARCHAR en memoria de su HIJO MUERTO:

http://orlandozapatatamayo.blogspot.com/

#4 Cubano, Tarragona, 13/08/2010 - 16:08

Cuba està sotmesa des de fa més de mig segle, sota la DICTADURA MILITAR de la FAMILIA CASTRO. Els drets humans dels cubans són constantment trepitjats. La misèria moral i econòmica és inaudita.
Fora la TIRANIA MILITARde la FAMILIA Castro!

#3 fart, Cat, 13/08/2010 - 15:36

Actualment la paraula "democràcia" s'ha convertit en un slogan buit sinònim de liberalisme econòmica. La "democràcia" de la que parla l'stablishment vol dir submissió al dictat dels poders econòmics mundials i desigualtats per a Llatinoamèrica.

#2 Raul, Lleida, 13/08/2010 - 12:14

Acción urgente de Amnistía Internacional en apoyo a Reina Luisa Tamayo.

http://joanantoniguerrero.blogspot.com/

#1 fart, Cat, 13/08/2010 - 11:21

Tothom s'omple la boca condemnant a Cuba en canvi callen com putes sobre la situació molt pitjor en que viuen els habitants de països del seu entorn. Almenys a Cuba ningú es mor de gana i tothom te dret a accedir a una educació i sanitat. Prou cinisme.