La Punteta · 18 de Gener de 2017. 13:06h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Prou okupes

El primer que caldrà fer quan passi el procés serà recuperar el respecte a la propietat privada. Hauria de ser sagrada. Començant pels pisos.

Per això no li vull cap mal, però en el fons me n’alegro del que li ha passat a l’alcaldable d’ERC per Barcelona, Alfred Bosch, al que van intentar okupar el seu pis a Ciutat Vella amb ell a dintre.

Sovint els polítics només se n’adonen de la magnitud del problema quan els hi afecta directament. Com els membres del Parlament Europeu, que es van posar les piles contra el roaming quan se’ls hi va disparar la factura del mòbil.

En declaracions a Rac1, Bosch ha explicat que es va despertar de matinada “perquè sentia un soroll” i va veure que estaven intentant forçar la porta. De fet, ja havien buidat la fusta de tot el voltant del pany per fer-lo caure.

Quan li va preguntar a l’intrús què feia va contestar: “Que està ocupat aquest pis?”. I el propi Bosch va haver de dir-li: “Home jo hi visc!”. Llavors li va contestar que "es pensava que no hi vivia ningú i que, tranquil, que ja marxava."

Hem arribat exactament a aquest nivell. La cosa ha sortit tant de mare que fins i tot Catalunya sí que es Pot i la CUP han demanat al Parlament que l’ocupació d’un pis “de manera pacífica i coninuada” vingui avalada pels serveis socials.

Perquè ara, el que impera, és el cop a la porta. Encara recordo aquella banda que llogava a okupes els habitatges de tot un bloc sencer  de Sant Antoni de Calonge. I la Generalita té més de 300 pisos ocupats il·legalment. En aquest cas, com en d'altres, el pensament d'esquerres i la correcció política han fet molt de mal.

Al nucli antic de Martorell, per exemple, hi ha dos edificis ocupats: els propietaris que legítimament van comprar el pis amb els seus estalvis viuen ara un calvari. L’ajuntament es renta les mans, el banc evitar fer res per por a sortir a la premsa, els Mossos fan els ulls grossos i els jutges encara donen la raó als okupes.

Si vas a qualsevol comissiaria has de denunciar lladres perquè si són okupes no fan res. I els okupes se les saben totes: el primer què fan és comprar bolquers -hi hagi o no criatura- perquè així ningú s’atreveix a desallotjar-los. L’altra dia m’explicaven el cas d’una dona que havia llogat la seva torre en una urbanització i havia okupat un pis. Sap que, com a mínim, pot estar cinc anys visquent del cuento.

Per això, com deia abans, quan hagi passat tot el primer que caldrà fer és recuperar el respecte a la propietat privada. Europa s’ha construït a partir dels climes freds i el respecte a la propietat privada. És la base de la civilització occidental.

No em refereixo només als pisos, em refereixo a tot: el que és teu no és meu. La Vanguardia publicava l’agost de l’any passat el cas d’una pacient que que li van robar els audífons mentre estava ingressada a la Vall d’Hebron. I vagin a qualsevol escola o institut de Catalunya: no pots deixar res a la vista. Et pisparan fins al boli bic. Si de petit fan això, què faran de grans?

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#8 h22, a, 19/01/2017 - 13:49

la noticia sobre la querella que ha presentado el fundador de la ONG Intervida contra Montserrat Tura ¿no lo publicas?

#8.1 h22, a, 19/01/2017 - 18:53

Rafael Puertas acusa de estafa, apropiación indebida y tráfico de influencias a Tura, a otros altos cargos de la Generalitat y a los administradores de Educo, la ONG que nació de la fusión de Intervida con Educación sin Fronteras cuando ya se había dictado la absolución de Puertas

#8.2 h22, a, 19/01/2017 - 18:54

Según Puertas, la entonces consellera y los administradores que se hicieron cargo de la entidad a propuesta de ella y del juzgado expoliaron la fundación: La desmantelaron, desoyendo el mandato legal de preservar el buen funcionamiento

#8.3 pepe.-., andorra, 22/01/2017 - 19:37

ni eso, ni el saqueo de las cajas, ni el saqueo de spanair, ni por supuesto todos los timos y estafas de los señores feudales, eso si, la estafa de un siervo de la gleba usando a su hija, a ese, lo estan crujiendo usando todo tipo de falsedades, a ese, sin piedad.

#7 pepe.----, andorra, 19/01/2017 - 13:40

los malos, ayudan a los malos, es normal q unos politicos saqueadores, apoyen a unos saqueadores. La lastima es q no le hubieran ocupado de verdad el piso, q entonces me hubiera reido de la diferencia de trato, pq hubiera habido pruebas del doble rasero de la ley.

#6 el talp venjador, Bcn, 19/01/2017 - 12:32

no se pas de què es queixa en Bosch, si ell pertany als de la porta oberta a tothom. Que t'ocupin el pis quuan ets de vacances, per xemple, i que no pugui fer res per fer-los fora,perquè la llei els dona suport,és de vergonya i dona idea de com estan aquest dissortat pais

#4 Marx d'Agramunt, Vic , 18/01/2017 - 20:30

La generalitat sobre tot ERC/CUP fa costat als okupes....o sigui als lladres. Lladres de pisos.

#3 Jos, VNG, 18/01/2017 - 15:55

Lamentablement tot això acaba amb partits extremistes. Ja passa a Europa, per la situació econòmica, la immigració, etc...I aqui acabarà passant per culpa dels partits "tradicionals" que són uns porucs que tenen por a que els hi diguin xenòfobs, fatxes...
No aprenem de la història.