La Punteta · 14 de Maig de 2011. 21:14h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

PSC, ERC i ICV: no tenen vergonya

Jo també estic contra les retallades -sobretot les de la sisena hora: els meus fills van a la pública-, però cap govern del món fa retallades per voluntat pròpia amb el desgast electoral que suposen si no és per necessitat. Quants vots deu haver perdut CiU des del 28-N? quants diputats?.

Per això, si jo fos Joan Saura -o Jordi Portabella o Joan Ridao o qualsevol altre dirigent de l'antic tripartit que aquest dissabte s'ha manifestat pels carrers de Barcelona- em faria vergonya de participar en una marxa contra unes retallades que ells mateixos han provocat amb la seva pèssima gestió al capdavant del Govern.

Fins ara CiU ha pogut fer-ho més o menys bé -en alguns casos com Boi Ruiz ho ha fet fatal- però PSC, ICV i ERC han deixat un forat a les finances de la Generalitat de més de 7.600 milions d'euros i encara es manifesten?. Només a Salut s'han trobat 850 milions en factures pendents i compromisos d'inversió de 1.450 milions. Així jo també faig polítiques socials. I el deute supera els 31.000 milions després d'haver negociat, per cert, "el millor sistema de finançament de la història".

Ridao encara criticava aquest dissabte "l'atreviment de CiU amb les retallades" i Hereu -que almenys ha tingut la decència de no anar a la manifestació- que "estic amb la gent que està contra les retallades". Però com deia Alícia Sánchez-Camacho, del PPC, tot plegat sembla "una broma de mal gust".

Ja hem oblidat que Saura va redecorar Interior a base de fhengshui (30.000 euros). O que Carod tenia tants assessors que va haver de nomenar un coordinador d'assessors. O que van haver de contractar un servei de limusines perquè no havia prous cotxes oficials?. Sense oblidar el tunning del Benach.

I l'autobombo? Ho feien per informar?. No, ho feien perquè cada partit volia vendre la seva pròpia obra de govern: Saura es va gastar 230.000 euros en la campanya sobre el desplegament dels Mossos, Serna 215.000 en una sobre formació i Montilla 224.000 en aquella del som-hi.

Encara recordo el llavors conseller d'Economia, Antoni Castells, que en una roda de premsa ara fa un any -el 18 de maig del 2010- es vantava del "rigor i l'austeritat en el control de la despesa pública". Però el mateix Hereu s'ha gastat sis milions d'euros en publicitat durant els dos primers mesos d'enguany -amb les eleccions municipals a tocar- per intentar millorar la seva malmesa imatge pública.

D'això sí que se'n diu austeritat. I encara donen lliçons?

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#27 Ramon de les olives, Barcelona, 17/05/2011 - 17:00

I en Fuenets cobrant 900.000 euros l'any de Catalunya Ràdio, una emissora pública!

#26 sara, bcn, 17/05/2011 - 12:58

Sr. Rius,

Quina barra que té! més que un article això seu sembla un "pamfleto" de l'època del raiser... si us plau... una mica més de vergonya i no tanta mentida.... clar que ja sabem com son la gent de CIU uns mentiders....

#25 Nº7, Martorell, 16/05/2011 - 13:52

Sr.Rius, no se queje tanto, y no de tanta bola a CiU. Bien han hecho algunos en recordarle la eliminación del impuesto de succesión, y que me tiene que decir del alcalde de su pueblo (Martorell), el municipio que más ha gastado en toda Catalunya, 35 M de euros, y el 95% sólo en obras urbanas?

#24 Cristina, Barcelona, 16/05/2011 - 12:08

Doncs si tant malament estan les finançes, perquè acaben de treure l'impost de succesions? Jo li diré: perquè governen per qui els ha votat.
I clar, els qui pateixen i patiran les retallades, no acostumen a ser votants de CiU.

#23 montse, Barcelona, 16/05/2011 - 11:08

Totalment d'acord amb el que expressa al seu article sobre la indecència dels gestors magnífics del tripartit: "Fets i no paraules" deien..... en el millor dels casos es tracta de gent sense cap vàlua professional i ètica.
Incommensurable la seva manera de fer i gestionar els recursos de tots!!