La Punteta · 29 de Maig de 2011. 21:01h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Puig perd la batalla mediàtica

Potser sí que, al final, haurem de demanar la dimissió de Felip Puig. De què ha servit tot el merder de divendres passat? Absolutament de res. La Plaça Catalunya està més plena que mai. A més, ara qui els desallotja?.

Trias li deu la candidatura a Felip Puig -ell mateix ho va recordar-ho a la nit electoral-, però vaja patata calenta li ha deixat ara el conseller d'Interior. Perquè si demanaven responsabilitats a Jordi Hereu per l'okupació de la plaça més cèntrica de la ciutata bé li haurem de demanar també al seu successor.

Vist des de fora, l'operació va ser un nyap. Si realment volien desallotjar -el conseller ho nega- no era ni l'hora ni el moment. I si era una simple operació de neteja no calia fer res. Jo no hi entenc de desallotjaments malgrat que algun lector es pensi que sóc un confident de la Guàrdia Civil -fins i tot algun fotógraf, per cert-, però segur que hi ha maneres millors que fer-ho que no pas a cops de porra.

En el fons tota l'operació demostra allò que va dir Joaquim Nadal en un ple del Parlament: estan més verds del que pensàvem. Set anys de travessa del desert i ni tan sols tenien preparat tot l'equip humà per a fer-se càrrec d'un departament tan sensible com aquest.

Perquè no és cap secret que Felip Puig li va tocar Interior de carambola. No dic que el departament no s'adigui amb el personatge -els de Polònia l'han clavat- però va anar d'un pèl. Dies abans de la constitució del nou govern anava dient que se n'anava al sector privat; senyal inequívoc que no sortia ni a les travesses de conseller.

De retruc, Puig no tenia fet ni el seu propi equip: només cal recordar el que li va passar a l'alcalde de Lloret, Xavier Crespo, com a candida in pector de la Secretaria de Seguretat: ara sí, ara no fins que el van cremar. Desconec si les eleccions municipals li ha passat factura.

L'última feina coneguda del nou director general de la Policia, Manel Prat, era ser gerent de la fundació de Jordi Pujol. Com a gerent ho devia fer molt bé, però no és el mateix fer de gerent que manar a 15.000 mossos.

I a Joan Aregio li van encolomar el Servei Català de Trànsit perquè l'Autoritat Portuària de Barcelona -una autèntica ganga- li va tocar a Sixte Cambra. Abans havia estat alcaldable de CiU per Tarragona, però sospito que hi entén de trànsit el que jo de física nuclear.

Amb el desallotjament ha fallat fins i tot tot l'aparell polític i comunicatiu de Palau i d'interior amb Felip Puig al capdavant -per ordre jeràrquic: Francesc Homs, Germà Gordó, Josep Martí, Jordi Cuminal, Joana Vallès, etc.- perquè el conseller va esmentar en la roda de premsa 37 mossos lesionats i objectes contundents i encara és hora que ens ensenyin alguna foto. A vegades trobo a faltar David Madí. En algunes coses tenia més mala llet.

El proper desallotjament el conseller hauria de comparèixer amb un power point per mostrar què veien els antiavalots perquè només tenim imatges -alguna manipulada, per cert- sobre la brutalitat policial. Ni tan sols han estat capaços de fer fotos dels camions de la neteja amb les rodes punxades que van activar tots els aldarulls. S'ho devien inventar?.

En l'època de Joan Saura -malament rai si hem de recórrer a Joan Saura- no només feien fotos, sinó que detenien a gent malgrat que després els deixava en llibertat el jutge per falta de càrrecs. Ara ni una cosa ni l'altra. Puig potser encara no ha sap, però ha perdut la batalla mediàtica i ja no sé si es recuperarà.

Espero que, en la seva propera compareixença al Parlament, ofereixi alguna dada més -escrita o visual- que en la seva darrera roda de premsa perquè si no si que haurem de demanar la seva dimissió. A aquest pas, es convertirà en un dels consellers més efímers després del tàndem Xavier Vendrell-Manel Balcells. Ja saben, aquell parell que va durar vint-i-un dies.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#10 Torredeflot, Tarragona, 31/05/2011 - 13:49

Molt bo, Xavi: l'has clavat.

#9 Mari Carme, bna, 31/05/2011 - 11:11

Que poquet m'importa a mi, que Puig plegui o el fotin fora, o el que li passi a qualsevol altre politicastre. Que em netegem la plaça i els carrers, aixó és el que vull, poder disfrutar d'uns espais pùblics amb comoditat i plaer, qui em governa que meu torne sense escarafalls si és possible.

#9.1 wkov, bcn, 31/05/2011 - 17:37

A tu t'importa la plaça ben neta i la política tan set enfot. doncs a la gent de la plaça ens importa tenir la plaça neta, pro encara més la política que ha de gestionar els afers comuns a tots els ciutadans. Quina inconsciència.

#8 Mercè, Lleida, 31/05/2011 - 00:06

I Felip Puig en plan melodramàtic de culebrot diu que ho tornaria a fer... Igual de malament? També diu que els mitjans s'han confabulat i que vol reeditar el NODO. Perdoneu, però algú li hauria de dir a aquest home que faci la seva feina bé o que plegui, que fa molt tuf a autoritari ineficaç.

#7 Mercè, Lleida, 31/05/2011 - 00:00

Voleu dir que tots els mitjans de comunicació van contra CIU i en Felip Puig? Si la immensa majoria de fotos són de patacades dels mossos a gent pacífica potser és perquè la majoria de les topades van ser en aquest sentit.

#3 Joan, Barcelona, 30/05/2011 - 12:15

Quan cobres de CiU Rius? Ets un mentider i un miserable perdedor, tu i la teva merda de diari.

#3.1 pepe, andorra, 30/05/2011 - 13:37

le dijo la sarten al cazo...Como si los grupúsculos pijoprogres q han contaminado esa ocupación no estuvieran tele dirigidos por el psuc y el psc. Por cierto, q sepas q cada opinión grabada aquí queda ligada a una IP y guardada un tiempo. De nada.