La Punteta · 1 de Novembre de 2013. 10:37h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Què se n'ha fet del Govern dels millors?

Mas, amb la Grossa catalana

Dilluns passat sentia les declaracions del secretari d'organització de CDC, Josep Rull, després de la reunió del Secretariat Permanent -el màxim òrgan de direcció del partit, no s'ho perdin- i no sabia si posar-me a riure o a plorar. Sostenia Rull que “la millora del context econòmic evidencia que les nostres polítiques econòmiques i socials comencen a donar resultats”.

Polítiques? Repassem, per exemple, els acords del Consell Executiu de l'endemà. El tema estrella va ser la modificació de diversos llibres del Codi Civil català. Després 5,3 milions d'euros per fomentar l'emprenedoria, donar "un impuls institucional" al Pla integral d'atenció a les persones amb trastorn mental -quan parlen d'"impuls institucional" malament rai-, un acord amb Quebec en matèria d'Administració pública i un recurs d'inconstitucionalitat, entre d'altres assumptes menors.

I malauradament no és l'excepció, sinó la norma. Si féssim una enquesta a peu de carrer sobre la principal decisió de govern durant aquesta legislatura em temo que sortiria la Grossa catalana. I si preguntéssim sobre l'anterior, el Barcelona World. No se m'ocorre cap altra iniciativa sòlida de govern llevat de parlar de la famosa consulta.

Em temo que, en època de crisi, no ens podem permetre el luxe de rebutjar un projecte com el de Barcelona World. Però no sé si incentivar el joc -encara que posin com excusa les famoses polítiques socials- i un projecte basat en totxo i turisme coincideix amb el que el senyor Rull entén per "polítiques econòmiques i socials". En el fons, el model econòmic d'aquest país no ha canviat gens en els darrers vint anys. Així anem.

Però llavors tan criticar la famosa gestoria de Montilla, tant parlar del Govern dels millors i això què és?. Potser no cal mesurar un govern pel nombre d'avantprojectes de llei que presenta al Parlament, però escanyat financerament, enfrontat a Madrid i collat per Esquerra tenim un Executiu que ha perdut la iniciativa política. Governar fins el 2016, si arriba, serà un calvari.

Per això, el pitjor de la darrera enquesta electoral d'El Periódico no eren les previsions electorals -CiU passava de 50 a 31-32 escons-, sinó que Mas suspenia en tots els apartats: el 78,1% creia que la situació de Catalunya ha empitjorat; el 55,5 que Mas és un mal president, el 41,4% que és un mal Govern i el 66,9% que la situació política de Catalunya és dolenta.

En alguns casos, tot s'ha de dir, hi havia alguna millora percentual respecte a l'enquesta anterior, però el panorama és tan negre que ni es nota. Sóc molt escèptic amb les enquestes, però em temo que aquesta reflecteix fidelment la situació del carrer. CiU confia en la recuperació econòmica de cara a les properes eleccions, però jo no crec en els miracles.

 

 

També a:

 

Web personal: http://www.xavierrius.cat/

Elogis: http://www.xavierrius.cat/Elogis_xavier_rius

Insults: http://www.xavierrius.cat/insults

Twitter: https://twitter.com/xriusenoticiesFacebook: http://www.facebook.com/xriusenoticies

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#13 Torosentado, Barcelona, 05/11/2013 - 18:56

Usted habla del gobierno de los mejores. Eso sería lo ideal, el inconveniente es la manera de elegir a esos y como. Eso creo que es la Aristocracia en sentido etimológico de la palabra. El punto G es como elegirlos y por cuanto tiempo. Desde luego el bachiller Montilla dista mucho de ese sueño....

#12 sS, bcn, 05/11/2013 - 18:45

Article pobre i per a ignorants. Tu creus que es poden exercir els coneixements on no hi ha ni diners ni poder? Creus que un metge pot treballar sobre una ferida oberta, per molt bo que sigui? Si vols miracles ves a Lourdes.

#10 charlie gordon, País de la Piruleta (millorada), 02/11/2013 - 11:36

Lo mismo que con los "cien años de honradez" o con la "transparencia" que pregonan algunos para luego hacer todo lo contrario. O...

En política, como en todo, "dime de qué presumes y te diré de qué careces".

#8 Jordi, ,, 01/11/2013 - 19:49

Vigile la cartera, señora

#7 Víctor, Barcelona, 01/11/2013 - 18:41

Por esconder dinero en paraísos fiscales se creen muy listos y muy mejores, pero son kinkis con corbata.