La Punteta · 16 de Desembre de 2013. 20:01h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Reivindicació de Carod

Dissabte passat veia Junqueras abraçant-se a Jordi Carbonell al consell nacional d'Esquerra i em va venir al cap Josep-Lluís Carod-Rovira. Perquè qui va posar al mapa fer una consulta el 2014 va ser ell.

Que consti que, com a governat, a mi em va semblar un desastre. En la seva obra de govern -a part d'anar a fer el Mahatma Gandhi a Perpinyà- hi ha també la llança de l'Equador o col·locar el germà a París. Jo em vaig quedar de pedra el dia que, llegint el DOGC, vaig descobrir astorat que tenia tants assessors que havia hagut de nomenar un coordinador i tot.

No he entès mai com una persona que prometia tant a l'oposició després ho pogués fer tan malament. Fins i tot li vaig preguntar un dia a boca de canó als passadissos del Parlament ("què ha fallat, Josep?") i es va justificar dient que era el paio més odiat d'Espanya i que el partit sempre li havia fet mobbing, però no va fer cap autocrítica.

Tant se val perquè Carod passarà a la història no pels seus errors, sinó per haver estat la persona que va modernitzar l'independentisme, el va dotar de contingut intel·lectual i el va convertir per primer cop en una opció de govern. Si l'independentisme ara és on és en part és gràcies a ell.

Ves per on va ser el primer que va parlar -el 2008!- de fer una consulta el 2014 amb un llibre que portava el mateix nom. Hi ha frases com la de "El 2014 és una data per a la sobirania, com una data per a la democràcia" que subscriurien ara tots els que han donat el vistiplau a la pregunta-trampa. De fet, em pregunto si a Carod li haguessin fotut un gol com el que li han fotut a Junqueras.

Potser allò era també una operació personal perquè, en plena picabaralla amb Puigcercós, si el partit assumia aleshores el repte de fer una consulta el 2014 era també apostar per la seva continuïtat com a cap de llista. Encara recordo Ridao, llavors secretari general, desmarcant-se de la proposta.

Però la història el posarà al seu lloc i no hi ha dubte que, pel que fa al 2014, ell va ser un peoner. El que té collons és que sigui jo -que en vaig ser un crític implacable- el que ho hagi de recordar ara en comptes d'algú de la direcció d'Esquerra. Encara que ja no sigui ni militant del partit. Algú li hauria de fer justícia.

 

 

Més a:

Web personal: http://www.xavierrius.cat/

Elogis: http://www.xavierrius.cat/Elogis_xavier_rius

Insults: http://www.xavierrius.cat/insults

Twitter: https://twitter.com/xriusenoticiesFacebook: http://www.facebook.com/xriusenoticies

Publicitat
Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#11 Telamaronera, Vilanova, 19/12/2013 - 09:37

Que es listo? Indudable. Si fuera por una CAT independent, estaría en su derecho.
Pero, lo que hicieron con los dineros, ..espero algún dia haya un análisis también independiente. Yo sólo cpnozco como llenaban de euros a ayuntam que gobernaban., sin limites ni criterio.
Por cierto, sedes, ?...

#10 Johan, Memorizador de desmemoriados, 18/12/2013 - 19:07

Puede ser que lo haya invitado a usted a copas en el ático de 800.000 euracos que se compró en la zona exclusiva de Tarragona y que usted tan periodista imparcial nos mostró aquí en e-noticies, "alomejó" le dio a beber de la pócima mágica separatista y su cabeza olvidó como el disco duro del PP.

#9 Johan, Memorizador de dememoriados, 18/12/2013 - 17:57

Pero yo si se lo voy a recordar:
ERC dilapidó sin control 40 millones anuales en subvenciones al deporte catalán
http://www.elconfidencial.com/espana/2013-11-08/erc-dilapido-sin-control-40-millones-anuales-en-subvenciones-al-deporte-catalan_51916/

Si quiere también puede toquetear el enlace.

#8 Johan, Memorizador de desmemoriados, 18/12/2013 - 17:53

Sr Rius, no me extraña que eche de menos al Carod, el "Papa Noel" de los mamellaires. Curiosamente no menciona usted el informe de la "Sindicatura de Comtes" y los 40 MILLONES anuales que repartía entre sus amistades, tampoco menciona a su mano derecha Rafel Niubó y su fortuna y menos a Anna Pruna.

#7 Aleix, Bcn, 18/12/2013 - 16:49

Tan de bò que els intolerants de CiU d'aquest fòrum tinguessin la pell tan fina amb els errors polítics de CiU que amb els de la resta de partits, ens hauriem estalviat 30 anys de postfranquisme i escàndols de finançament il·legal a punta pala.