La Punteta · 31 d'Agost de 2014. 20:40h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Sabem què s'hi cou a les mesquites?

Ja sé que Azuqueca de Henares és a Guadalajara, no a Catalunya; però segons l’Observatorio del Pluralismo Religioso en España, un organisme que depèn del Ministeri de Justícia, a casa nostra hi ha 260 mesquites. I, el juliol del 2012 n'eren 242. O sigui que en dos anys se n’han obert 18. La mitjana és de gairebé una cada mes i mig.

Tot plegat en una època en què alguns ajuntaments com Badalona (PPC) o Reus (CiU) n’han tancat per incomplir la normativa vigent. Mentre que d’altres com Molins de Rei -llavors amb alcalde del PSC- n'han congelat l’obertura.

Jo sempre em pregunto el mateix: els Mossos tenen els mitjans humans i tècnics per controlar el que es diu a les mesquites?. En el benentès que una mesquita no és un lloc qualsevol: no hi poden entrar infidels i, en tot cas, cal personal que entengui i parli l’àrab.

Ho dic perquè, si a la mesquita de Terrassa -la segona més gran de Catalunya- l’imam recomanava escalfar la dona però sense que es notés, què es deu dir en d’altres més petites a Santa Coloma de Farners, Vilanova del Camí o Banyoles, posem per cas?.

Potser cal recordar que, en aquell cas concret, l’imam deia coses com que la dona havia nascut “d’una costella torta” i que "a l'Islam els cops són una pràctica tolerable”, però que cal "ser discrets”. Encara recordo la regidora de Drets Civils, Lluïsa Melgares, qualificant-lo de “moderat” en una entrevista memorable de Manel Fuentes a Catalunya Ràdio.

A mi no m’estranyaria, doncs, que els vídeos amb decapitacions de l’Estat Islàmic correguessin ara en algunes d’elles. Entre d’altres raons perquè tenim també una cinquantena de mesquites salafistes a Catalunya sense que ningú no hagi gosat posar-hi remei. No ho dic jo, ho deia un mitjà -gens sospitós de pertinença a la dreta mediàtica- com El Periódico el 7 d’agost del 2010 (1).

Mentre que El País, que tampoc no és de la Brunete, advertia també per aquelles dades que només a Tarragona el salafisme controlava les mesquites de Torredembarra, Valls, Roda de Barà i del barri tarragoní de Torreforta (2). I estem parlant del 2010 no vull ni pensar com deu estar la cosa quatre anys després.

Al capdavall, Catalunya és una de les zones amb més risc gihadista. Tampoc no ho torno a dir jo, sinó Isabel Ramos Rioja, l'especialista de La Vanguardia en el món àrab, que advertia que “en el mapa del gihadisme a Espanya hi ha zones que destaquen. La quantitat de gihadistes condemnats per terrorisme residents o detinguts a Catalunya, especialment a Barcelona, es va duplicar entre el 2004 i el 2012 en relació amb el període 1996-2003" (3).

En tot cas, tampoc no es pot circumscriure el risc exclusivament a les mesquites salafistes. Vull dir que no totes les mesquites allotgen gihadistes en potència, però sí que tots els gihadistes van a la mesquita. Desconec, per exemple, si l’esmentada mesquita d’Azuqueca d’Henares, creada el 1997, està catalogada com a salafista. Però s’autodefinia com un "Centre Cultural Islàmic" i fins i tot era transparent: tenia un canal a Youtube i pàgina de Facebook.

De fet, llegir la sentència 65/2007 -més coneguda com la sentència de l'11-M- te n'adones que la paraula mesquita surt mitja dotzena de vegades i que la de la M-30 de Madrid, va ser nexe d'unió d'alguns dels condemnats.
 
I l’informe oficial dels EUA sobre l’11S (4) descriu que la cèl·lula d'Hamburg es va formar a partir de musulmans que freqüentaven una mesquita d'aquesta ciutat alemanya. O que el marroquí Zakariya Essaber va conèixer altres futurs terroristes en una altra mesquita, en aquest cas turca.

La periodista i escriptora Oriana Fallaci, que no es tallava un pèl, va escriure un dia que "las mezquitas que en toda Europa florecen a la sombra de nuetro (vuestro) olvidado laicismo y de nuestro (vuestro) pacifismo hipócrita y desubicado están llenas de terroristas o futuros terroristas”. Espero que els fets no li donin la raó.

PD/ Per cert, aquests que visiten mesquites com Àngel Colom o Oriol Amorós per predicar el sobiranisme què en pensen de tot plegat?.


 


(1) Antonio Baquero: “Alerta a les Forces de seguretat. La policia diu que la contracultura salafista amenaça la pau social”, 7 d’agost del 2010

(2) Ferran Balsells: “El salafismo se hace con el control de cinco mezquitas en Tarragona. Una investigación policial alerta de la expansión del movimiento radical”. 21 de juny del 2010

(3) "El gihadisme fa niu a Catalunya”, 7 de juliol del 2013

(4) The 9/11 Comission Report, WW Norton & Company, New York-London, pàgs 163-164

(5) El Mundo: “La Rabia y el Orgullo”, Madrid 2002, pàg 31Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#13 Julio, Barcelona, 02/09/2014 - 20:43

El Islam está en permanente guerra Santa contra el occidente Cristiano...fuimos tan ilusos que nos tragamos lo de la "primavera árabe"...hay que acabar con las banderas negras de estos genocidas,... o ponemos límite al avance de estos locos adoctrinados o lo tendremos que lamentar...

#12 Oriol, bcn, 02/09/2014 - 08:06

Et felicito que siguis dels pocs que parlin clar en el nostre pais.El tema és preocupant i les nostres autoritats per correcció política semblen no donar-se'n compte. Només cal veure el que ha passat a Anglaterra amb els abusos a menors per part de pakistanis, Gran Rius, gran

#12.1 JRRiudoms, Barcelona, 02/09/2014 - 14:39

Més abussos infantils hi han hagut per part de l'Església catòlica apostòlica i romana, i ningú parla de prohibir aquesta religió (la catòlica). Atentament

#12.2 pepe, andorra, 02/09/2014 - 19:12

Jeducristo no se caso con una niña de doce años. Pederastas puede haber en cualquier lugar, la iglesia tambien. La diferencia principsl es q la igledia condena esas practicas mientras el islam las justifica. Y en todo caso, los errores de ls iglesia no justifican los del islam.

#12.3 JRRiudoms, Barcelona, 03/09/2014 - 12:08

#12.2:

Pepe: No estoy defendiendo al Islam. La Iglesia católica romana puede condenar ("de boquilla") tanto como quiera, pero lo cierto es que muchas veces ha ocultado los hechos, y ha escondido al maleante. Atentamente

#11 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 02/09/2014 - 01:02

¿Qué se cuece en las mezquitas? Adoctrinamiento en los mitos del Islam, que significa sumisión. A más mezquitas, menos racionalismo y más islamismo. Más atraso en todos los sentidos.
Es inútil, Rius, tratar de hacer pensar a Colom y Amorós. El Nacionalismo se parece al Islamismo. Se necesitan.

#10 PROGRESSISTA, Salt, 01/09/2014 - 22:29

Jo li diré que si cou, Sr. Islamofob: si cou Pau, Tolerància, Respecte, Progrés, Avenç Social... conceptes que mai veureu en una maleïda església o sinagoga, que s'haurien de cremar totes i construir en el solar mesquites!

ISLAM i ATEISME o MORT!

#9 Joan, Mataró, 01/09/2014 - 15:21

Vols un estat policial? Perquè el que proposes és el mateix que dir: sabem que es cou a casa teva?
Pel sol fet de ser musulmà un automàticament un és sospitós.

#9.1 pepe, andorra, 02/09/2014 - 19:15

Si. Sin ninguna duda. Un musulman odia a los infieles y salvo excepciones, todos provlaman la guerra santa contra los no musulmanes. Si estas ciego o te quieres engañar a ti mismo, ok. Pero la realidad del dia a dis nos obliga a vigilar a quien pretende destruirnos.