Publicitat
La Punteta · 6 d'Agost de 2010. 08:14h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Sense novetats sobre les vegueries

Jordi Ausàs

La vaguetat dels compromisos de Manuel Chaves després de la seva recent visita al Palau de la Generalitat confirma definitivament que la Llei de Vegueries, en la que tantes esperances havia diposat Esquerra, és fum com ja vaig advertir en un article anterior del passat dia 27, tot just aprovada la Llei.

Només cal repassar les paraules del conseller Jordi Ausàs durant aquell dia al Parlament: "A partir de demà mateix, un cop la Llei de Vegueries sigui llei, reprendrem les converses amb el president del Govern espanyol, amb el vicepresident Chaves, per tal de modificar la legislació perquè l’Ebre, perquè les Terres de l’Ebre puguin ser vegueria després de les properes eleccions municipals". "Per nosaltres, senyores diputades, senyors diputats, per nosaltres, no quedarà. Per nosaltres, no quedarà. Ho puc dir més alt, però no ho puc dir més clar: per nosaltres, no quedarà", va insistir en tres ocasions. De moment han perdut ja una oportunitat.

En honor a la veritat la culpa no és de Chaves -del que no hi ha constància que sigui un nacionalista català-, sinó d'Esquerra que ens ha venut gat per llebre al final de la legislatura per treure pit. El passat de 22 de febrer, durant una altra visita a  Barcelona, el ministre de Política Territorial ja va advertir que per fer servir les vegueries com a circumscripció electoral calia fer "un canvi en la Constitució" -i la Constitució més val deixar-la com està o rebrem- i que per retocar els límits provincials cal modificar una llei orgànica.

Aquell 27 de juliol, dia d'aprovació de l'esmentada llei, l'optimisme de Jordi Ausàs no era compartit ni pel portaveu del PSC en la matèria, el diputat Roberto Labandera, que ja va deixar clar que només havien posat "la primera pedra" i subratllava "la complexitat del sistema d'organització territorial de què avui dotem al país".

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat