La Punteta · 19 de Gener de 2017. 17:24h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Sí a l'Exèrcit

Mapa difundit pels terroristes del gran "Califat Islàmic"

Jo estic a favor de l’Exèrcit al Saló de l’Ensenyament. Fins i tot al Saló de la Infància. Si no, quan tinguem l’Estat Islàmic a les portes de casa, qui ens defensarà?. No riguin, no. Itàlia tenia el Daeix a la costa de Líbia. Amb prou feines a dos-cents quilòmetres.

Al capdavall, cada dos per tres emeten un comunicat en el que recorden l’existència de l’Al-Àndalus. L'última fa just uns dies. Aquí també ens pensem que això de l'Al-Àndalus era només el Regne de Granada, però en realitat arribava fins a Barcelona. I encara sort perquè els francs els van aturar a Poitiers.

En canvi, aquí anem amb un lliri a la mà. Encara recordo que, amb Jordi Hereu d’alcalde, l’Ajuntament de Barcelona va treure tots els canons del castell de Montjuïc i el va convertir en un Centre Internacional per la Pau. Ara no és carn ni peix. No se sap ben bé què és.

L'estiu del 2013 vaig estar de vacances al Pirineu aragonès. Han convertit l’antiga ciutadella militar de Jaca en un Museu de Miniatures Militars. Mentre que aquí no les volíem veure ni en pintura.  I ho va inaugurar el 2007 un ministre socialista, José Antonio Alonso!

Als països civilitzats veneren la seva història, a favor i en contra perquè la història mai és d'un sol color. A Londres tenen el Imperial War Museum. I a Normandia han convertit el D-Day en el principal atractiu turístic de la zona. El Memorial de Caen està contruït en el que va ser l’antic búnquer de l’Exèrcit alemany.

És com les crítiques a Donald Trump, que ja ha dit que els països europeus contribueixen poc a l’OTAN. Però si té tota la raó. Només cinc països destinen més del 2% del PIB a Defensa: els propis EUA i el Regne Unit. També Grècia per por a Turquia. I Estonia i Polònia per la proximitat a Rússia. Espanya, que amb la crisi fa anys que retalla els pressupostos militars, està per sota de l’1%.

En fi, sospito que el problema de fons és que alguns hi voldrien veure l’Exèrcit català en comptes de l’espanyol al Saló de l’Ensenyament. Jo, també. Però llavors no és qüestió de pacifisme sinó simplement de veure-hi els nostres. Amb barretina si cal. En aquest cas serien uns militaristes convençuts.

El pacifisme mal entès és una prolongació del pensament progre, però en realitat ha fet molt de mal. Un dia ens en penedirem. El que deien els romans. Si vols la pau, prepara’t per a la guerra: Si vis pacem para bellum. Hi, creguin-me, els romans hi entenien molt d'aquestes coses: si no no haguessin durat 600 anys.

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#13 Ferran Ferrer Viana, Barcelona, 04/06/2020 - 10:48

Mira Xavier, jo vaig ser qui em vaig encarregar d'obrir el castell de Montjuíc a la ciutat amb l'alcalde Hereu. Miro ara el resultat i penso que no ha valgut la pena.

#12 !!*!!, Bcn, 21/01/2017 - 06:51

No entenc perquè n'hi ha que criden a la manipulació quan veuen un nano amb estalada. Hi ha gent que els agrada més que els hi posin una pistola. Esteu tarats.

#12.1 pepe.-., andorra, 22/01/2017 - 19:43

tu veras estrellado, pero creo recordar q el lema de pueblo armado pueblo respetado, es separata, y mira tu, estoy de acuerdo, a ver quien tiene valor de meterse con los yankis cuando esta en su constitucion q es un derecho el tener armas para defenderse.

#12.2 !!*!!, BCn, 23/01/2017 - 17:34

Mira, Pepe, no tens cap obligació de dir qualsevol tonteria per apareixer en enoticies. També pots ser intel.ligent.

#11 pepe.-., andorra, 20/01/2017 - 19:36

me asusto al leerle, ya van varias en las q llego a una conclusion y leo despues las mismas conclusiones q vd. Esto empieza a ser preocupante, modo ironico, en todo caso es una gran verdad, si vis pacem para bellum, y tambien q el pacifismo es el disfraz del cobarde.

#11.1 pepe.-., andorra, 22/01/2017 - 19:41

lo de q el pacifismo es el disfraz de cobardes, esta incompleto, también incluyo a los traidores.

#10 Jos, VNG, 20/01/2017 - 17:06

"Sospito que el problema de fons és que alguns hi voldrien veure l’Exèrcit català en comptes de l’espanyol al Saló de l’Ensenyament".
Sr Rius, li recordo que tampoc volen veure ni als mossos ni a la urbana.

#10.1 pepe.-., andorra, 20/01/2017 - 19:33

pq quieren ver a la stasi y al ejercito rojo....

#9 Marta, Barcelona, 20/01/2017 - 10:41

Se que tens tota la raó, els necessitem,pro un exercit català, .
Un exercit instruit per els millors exercits del món.
I no només per el jihadisme, tindrem altres enemics poderosos quan siguem
Independents.

#9.1 pepe.-., andorra, 20/01/2017 - 19:33

por ejemplo, los q proclamen al dia siguiente la independencia de la ciudad de Barcelona.....

#9.2 Prudenci, Sabadell, 20/01/2017 - 21:13

No hi han calés ni per petards. S'ho han gastat tot en la maquinaria propagandista nacionalista.

#9.3 PepetCabrejat, Bcn, 21/01/2017 - 14:33

I d'on penses treure els calers? Si no teniu ni per a comprar armilles als mossos!