La Punteta · 13 de Maig de 2013. 21:49h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Si el CNI té raó, Colom dimitirà?

Si les acusacions del CNI contra el marroquí Noureddin Ziani són certes, Àngel Colom dimitirà? I de retruc Èric Bertran? Espero que també Ramon Tremosa, que s'ha afanyat a portar el tema al Parlament Europeu. I el secretari d'Afers Exteriors de la Generalitat, Roger Albinyana, que aquest dilluns veia una conspiració contra el sobiranisme a Catalunya Ràdio.

Perquè, de moment, l'únic que sabem del president de l’Espai Catalano-Marroquí de la Fundació Nous Catalans -l'han suspès de militància com a Alavedra i Lluís Prenafeta pel cas Pretòria?- és el que ha publicat El País.

Segons aquesta informació, era un membre "rellevant" dels serveis secrets marroquins que rebia ordres directes des de Rabat, cobrava el sou corresponent i disposava de fons econòmics per pagar "confidents a les quatre províncies catalanes” i organitzava "concentracions" contra Algèria i el Front Polisari.

A mi el que em va sorprendre de la notícia que va donar El Punt-Avui -que també veia una operació contra el procés sobiranista, per cert- és que va arribar "fa 14 anys a Catalunya" i encara no parlava català la qual cosa no s'adiu amb la voluntat d'integració que defensa Àngel Colom.

Vaig tenir ocasió de comprovar-ho el dia que Artur Mas va inaugurar, ara fa un any, la seu de la sectorial d'immigració de CDC a Santa Coloma de Gramenet, un magnífic entresòl de dues plantes i més de 400 metres quadrats. Quan els partits tiren la casa per la finestra sempre em pregunto el mateix: això qui ho paga?

També que la Unió de Centres Culturals Islàmics de Catalunya, que presideix, és la comunitat islàmica que aplega més mesquites a Catalunya -"unes 75"- perquè si les acusacions del CNI són certes què els explicava als imams d'aquestes mesquites? Al capdavall, no és gens habitual expulsar fulminantment un immigrant amb papers que porta més de 14 anys de residència a Catalunya.

Per això potser la reacció de CDC -més enllà dels esmentats- ha estat tèbia. El partit no ha fet cap comunicat oficial. I el mateix conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ja s'ha afanyat a desvincular l'expedient d'expulsió d'un atac del CNI al procés sobiranista.

Anem amb compte perquè l'expert Jofre Montoto (Barcelona, 1970) ja advertia recentment en el seu llibre "Gihadisme. L'amenaça de l'islamisme radical a Catalunya" (Angle Editorial) que "Catalunya és l'epicentre del gihadisme al sud d'Europa, sobretot l'àrea metropolitana de Barcelona". A veure si, malgrat totes les crítiques, això del CNI no és una operació contra el sobiranisme, sinó contra l'islamisme radical. Espero pel bé dels catalans que Àngel Colom no hagi estat jugant amb foc.

Aplicarem a Noureddin Ziani tota la presumpció d'innocència que calgui, però si les acusacions són certes algú de la direcció de CDC hauria de demanar responsabilitats a Àngel Colom per aixoplugar -i esperonar- un islamista radical a dins de CDC. Hi ha coses que un partit de govern no es pot permetre. I sota la voluntat d'atreure musulmans al procés sobiranista potser ha travessat una línia vermella.

 

 

Si em busques em trobaràs:

 

Web: http://www.xavierrius.cat/

Twitter: https://twitter.com/xriusenoticiesFacebook: http://www.facebook.com/xriusenoticiesPublicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#15 LLCR59, Banyoles, 17/05/2013 - 12:19

Ara, Sr Rius...torni a demanar dimisions...
Ja ho veu, a vegades, un fica la pota, sobretot, per no analitzar les coses amb seny...

#14 LLCR59, Banyoles, 17/05/2013 - 12:18

Segeuixo: Resulta que la Corona Alauita del Marroc, és enemiga mortal del salafisme. Com és possible doncs que aquest senyor sigui les dues coses al mateix temps?. O una o laltre....
Ara, jo crec que cap de les dues. Se l'ha fet fora per ajudar a l'independentisme català...

#13 LLCR59, Banyoles, 17/05/2013 - 12:15

Sr Rius: Vosté que se les dona de perspicaç, m'extranya moltíssim que no s'en hagi adonat d'un "petit" detall: Resulta que el CNI acusa a aquest senyor de ser salafista radical i al mateix temps de treballar pels sereveis secrets marroquins.

#13.1 Xavier Rius, Dublin, 17/05/2013 - 22:19

Sí, però s'hi ha fixat que ni Ziani ni el consolat del Marroc han negat que treballi per a ells?.

#12 Rubèn Novoa, Girona, 16/05/2013 - 10:21

El CNI té raó i ni Colom ni Bertran dimitiran.

#10 Concepció, Barcelona, 14/05/2013 - 18:04

Miri senyor Rius, no li vaig a llegir l'escrit, ja el titul pressuposa d'entrada ens hem de baixar els pantalons,(encara que no en portem), que hem de demanar perdó, que hem de ser atoninyats, sempre i en tots els casos. Per vosté el pollastre. No compte amb mi per tanta humiliació. Passiu be.