Publicitat
La Punteta · 14 de Juny de 2017. 11:44h.

SERGI MIQUEL I VALENTÍ

Secretari general de la @jncatalunya - diputat al @congreso_es

Sobre la temeritat de quedar-nos

Des del passat mes de setembre el Congrés dels diputats acull la Comissió d’investigació per a saber si el ministre Fernández-Díaz va utilitzar el ministeri per a fer guanyar vots al PP o com a mínim per fer-ne perdre als altres. Són conegudes les converses filtrades a la premsa entre l’ex-Director de l’Oficina Antifrau de Catalunya i el Ministre on parlen de manera oberta sobre com filtrar informació, conspirar i guanyar al seu rival, no a les urnes sinó jugant a la guerra bruta. I com aquestes n’hi ha més. Reunions secretes, agents pagats amb fons reservats, filtracions a la premsa... un conjunt d’accions poc pròpies d’una democràcia europea del segle XXI.

Confesso que la creació de la Comissió (votada per tots els grups del Congrés menys el PP) podia haver sonat a esperança per a fer endreça a un país que havia ensenyat el pitjor de si mateix. Amb el pas dels dies però tot s’ha posat al seu lloc, PP, PSOE i C’s han evidenciat un pacte per aconseguir que res d’allò que va passar surti a la llum. I si tres partits que representen dos terços de la cambra pacten per evitar que coneguem tot allò que va passar jo em pregunto, no és una temeritat insistir a quedar-nos a Espanya?

Val la pena llegir i escoltar a periodistes com Patricia López explicant , ja no només la xarxa que s’allarga des del final del franquisme i que combina comissaris i polítics disposats a protegir-se els uns als altres sinó també les alertes i amenaces que ha rebut per fer-ho públic.

Si el Congrés espanyol no només renuncia a protegir els ciutadans sinó que també protegeix a aquells qui posen en risc les llibertats i la democràcia del país que en quedi n'hem de marxar ràpidament. De no fer-ho tos ens exposem a què ens atrapi la decadència d'un estat que, apuntalat per tots costats, comença a ensorrar-se.

9 Comentaris

Publicitat
#8 Jordi, Barcelona, 22/06/2017 - 22:17

mare meva un altre que està com un llum. Como una LÁMPARA.

#7 Pepón, Bcn, 22/06/2017 - 12:18

Nen, la decadencia la tenemos en casa y no te enteras. La habéis traído los nacionalistas y vuestro cansino y estúpido victimismo.

#6 pepe.----, andorra, 16/06/2017 - 12:44

el problema no es ese, es un problema conocido desde 1980, el problema es q vosotros, los separatas, haciendo demagogia barata, lo q quereis es hacer lo mismo en lo q q considerais vuestro cortijo. Y cambiar unos opresores conocidos por otros q conozco aun mejor y q son mucho peores, va a ser q no, virgencita, q me quede como estoy.

#5 Carlos Gomez, l´escupeta nasiunal , 14/06/2017 - 20:29

Aquest pobre xicot ha atrrivat tard al repartiment del boti.

El festi s´ha acabat. Ja no queden patries a qui munyir i nomes queda els queda esperar a l´implacable cobrador del frac en forma de jutges.

Oremus.

#4 PepetCabrejat, Bcn, 14/06/2017 - 18:50

Li proposo un nom per a la futura República que , pel que escriu, de ben segur li agradarà: República Barretinaire de Ploralunya.