La Punteta · 26 d'Octubre de 2013. 22:37h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

TeleHoms

Fèlix Riera, Eugeni Sallent i Brauli Duart

Mai TV3 no havia estat tan al servei del Govern. CiU s'ha atrevit a fer amb Televisió de Catalunya algunes coses que si les arriba a fer el tripartit haguéssim posat el crit al cel. Probablement l'excusa és que ells ho fan pel país i el tripartit ho feia pel partit.

Com que surti el president de la Generalitat en un programa d'esports com el Hat trick després del Barça-Madrid i faci una intervenció política en pla Lluís Companys: "hem lluitat, hem patit i hem vençut". En ple procés sobiranista sembla un missatge subliminal.

De fet, esperonat pel periodista de la cadena, Mas ha tornat ha explicar que Catalunya aspira a la "màxima sobirania política" per ser "un país normal" i que això "no és demanar molt". Però n'estan fent un gra massa: no només per la credibilitat i neutralitat de la pròpia cadena, sinó perquè al final aconseguiran un efecte contrari al desitjat.

No podem trobar-nos Artur Mas fins a la sopa. L'acabaran cremant. Posem-nos en la pell de l'altre: què diríem si, per exemple, hagués sortit Mariano Rajoy per TVE després d'un Madrid-Barça fent una intervenció a favor de la unitat d'Espanya?.

Encara recordo que el llavors conseller en cap, Josep Bargalló, es va colar el 2005 en una retransmissió de TV3 de Fórmula 1 amb l'excusa que els esports depenien d'ell i llavors els de CiU ho van criticar de valent. Fins i tot Joan Puigcercós, que aleshores era el secretari general d'ERC, va considerar l'aparició "excessiva".

El mèrit és segurament de l'equip directiu de la CCMA: Brauli Duart, Eugeni Sallent i Fèlix Riera. Però tinc la sensació que no es mou res a TV3 sense el vistiplau del conseller de Presidència, Francesc Homs. Al capdavall, els va posar ell. I no han parat de fer mèrits des d'aleshores.

De fet, la federació nacionalista va gosar fer amb la Corpo algunes coses que no va gosar fer el tripartit: com posar un dirigent d'Unió a dirigir Catalunya Ràdio. Es com si el PSC hagués nomenat al seu dia Toni Bolaño de director de l'emissora, posem per cas. TV3 és un mitjà de comunicació públic, no pot ser un instrument ideològic.

Si em permeto la llibertat d'expressar aquestes crítiques i amb aquesta contundència és amb l'autoritat que em dóna haver estat un dels crítics més implacables del tripartit. Suposo que a CiU, fins i tot el conseller Homs, se'n recordaran. Però jo no era de Convergència, simplement feia de periodista. I no deixaré pas de fer-ho ara.

 

 

També a:

 

Web personal: http://www.xavierrius.cat/

Elogis: http://www.xavierrius.cat/Elogis_xavier_rius

Insults: http://www.xavierrius.cat/insults

Twitter: https://twitter.com/xriusenoticiesFacebook: http://www.facebook.com/xriusenoticiesPublicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#11 Pais Normal, comisión a Ferrovial, 28/10/2013 - 11:15

Juas Juas Juas País Normal?. Sin presupuestos, sin ninguna ley aprobada, sin proyecto, sin reactivación económica, sin reducción del paro a la mitad, con la sede del principal partido del gobierno (no el único) embargada por corrupción, con un fracasado de presidente, Sí,sí, País normal!

#10 Ramon, Barcelona, 28/10/2013 - 10:05

Per tot això que comentes, Rius, no puc estar a favor d'un sobiranisme que ens portaria a una societat tencada, controlada i mediatitzada per un grupet d'il·luminats. Es fonamental la contraposició d'idees, el debat,... i aqui, a casa nostra, els mitjans públics fan pena, són bananers

#9 Martin Martin, Barcelona, 27/10/2013 - 10:29

Vols dir que t'hem de creure?, jo estic per no fer-ho. Mes aviat veig que amb tant de diari digital els "periopdistes", com els "politics" defenseu el "diariet", com els altres defensen"el partidet". Des de fora sense sectarisme i sense interesos, les coses es poden veure d'altres maneres.

#8 Javierin, BCN, 27/10/2013 - 10:28

Un país normal? No es pot ser un país normal, quan la ciutadania està cosida a impostos; quan si et queixes et poden deixar borní d'un ull o acabar amb la teva vida; quan tot t'ho pinten de color de rosa, i t'amaguen la veritat. Això no pot ser un país normal.

#7 somalilandiano, barcelona, 27/10/2013 - 10:16

Quien más nos viene ayudando a conocer al personal es Sostres.