La Punteta · 31 de Maig de 2014. 13:23h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Trias, el tou

Dijous escrivia un article en el que deia que, en el conflicte de Can Vies, Trias era l'únic que havia estat a l'alçada. En 48 hores me n'he penedit. Per una vegada que llanço floretes d'algú. Perquè, a veure, com es pot passar en dos dies de dir que "sense violència ni aldarulls, podem parlar de tot” a expressar després la "voluntat de negociar" amb els mateixos que fins ara han cremat contenidors?.

Ara qui pagarà l'excavadora? els contenidors cremats? els vidres trencats?. Encara pitjor perquè, per acabar-ho d'adobar, l'alcalde se'n va a 8tv i diu que "si la gent vol anar a Can Vies, que hi vagin". Collonut, alcalde, dilluns mateix okuparé el seu despatx.

Tot plegat després de saber que els de Can Vies no són pas uns angelets. De fet, el seu portaveu no es diu ni Pau Guerra -un nom digne de Tolstoi- sinó Rubén Molina. I ja va ser jutjat pel setge al Parlament. Jo hi era, allò no va ser un protesta pacífica. Va ser una mena de segrest durant vuit hores.

El que no sé és si el Rubén Molina en qüestió era dels que aprofitava per anar a fumar porros al lavabo o no, però amb franquesa, semblava que se'n riessin de la justícia perquè tampoc van contestar a les preguntes del fiscal o de les acusacions. Encara que, òbviament, és un dret dels processats. Allò no sembla un judici, era una excursió de kumbaiàs.

Potser també que alguns mitjans, sociòlegs i intel·lectuals progres deixin de fer també el paperina també amb el tema de Can Vies perquè com pots refiar-te d'algú que fins i tot falseja el seu nom?. Sense violència es pot negociar tot, amb violència no es pot negociar res.

En benefici de l'alcalde cal dir almenys que aquesta nit de divendres no hi ha hagut aldarulls. Però com quedem les classes mitjanes d'aquest país -les que ens aixequem d'hora per anar a pencar, les que paguem impostos, les que no trenquem vidres- si després de quatre nits d'incidents accepta ara negociar amb els violents?.

La famosa consulta de la Diagonal va ser -amb la inestimable col·laboració de Jordi Portabella, que li va colar el gol- el principi de la fi de Jordi Hereu. A un any de les eleccions municipals, de la imatge d'alcalde que doni Xavier Trias amb el conflicte de Can Vies deprendrà no només la resta del mandat, sinó potser fins i tot la seva reelecció.

I un últim detall perquè, fins ara, el marron se l'ha empassat ell malgrat que és un tema que no van agafar per les banyes ni Joan Clos ni Jordi Hereu. Però seria bo saber què pensen de Can Vies un candidat a alcalde com Jaume Collboni i regidors que han tingut responsabilitats municipals com Ricard Gomà (ICV) o l'esmentat Jordi Portabella (ERC). No s'hi val el silenci en aquest cas.

 Web personal

Darrers articles

Elogis

Insults

Twitter

 

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 01/06/2014 - 01:03

No es que Trias sea fofo, es que CiU está en babia. Los antisistema tienen muchos apoyos. En Les Corts comparten local en C. Galileo: Ateneu Popular (anarquistas), CUP y ARRAN(antes CAJEI, exokupas en Entenza 237). Y allí deja carpas y esteladas la ANC. Antisistema y Separatismo encajan bien.

#11 Barcelonesbcn, Barcelona, 01/06/2014 - 00:56

Por favor, que salgan Mas, Junqueras, la Forcadell, la doctora Rahola, Trias, diciendo eso de que en Cataluña no hay violencia, que los catalanes lo arreglamos todo pacificamente, votando, con urnas y con mucho, mucho dialogo: y no vale reir, eh???

#10 Kaltzas, Vic, 01/06/2014 - 00:29

Me sorprende que os sorprenda lo que está pasando.Es algo cíclico en Barcelona: Cuando hay una mayoría nacionalista los antisistemas se crecen. En el 36 mandaba ERC y hubieron de dejar el poder en manos de la FAI. Os habéis apoyado tanto en esta gente contra España que se os ha ido de las manos.

#9 Joan carles N., L´Esquerra de l´Eixample, 31/05/2014 - 23:25

Sr.Trias Sr.Espadaler... COVARDS!!! 4 vots menys a les properes.. Que os penseu que aquesta colla d´inadaptats os votan?

#8 ón és el principi d´autoritat, campi qui pugui (32-36), 31/05/2014 - 23:22

S´ha baixat els pantalons! Sóc votant de CIU del barri de St.Andreu. Sr.Trias que és aixó de deixar que tornin aquesta colla de delinquents. Ha perdut tota autoritat i se li pix.... al demunt a partir d´ara