La Punteta · 29 de Maig de 2014. 09:39h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Trias és l'únic que ha estat a l'alçada

Jo que de vegades he criticat l'alcalde Xavier Trias perquè sovint em sembla un mica tou, voldria avui felicitar-lo pel seu paper en el conflicte de Can Vies. També voldria deixar clar que només el felicito per això perquè és evident que hi ha hagut descoordinació entre el Departament d'Interior i l'Ajuntament de Barcelona. Però, de tots els polítics que conec, és l'únic que de moment ha estat a l'alçada.

Al capdavall, tenim un director general dels Mossos que, després d'esperar la seva dimissió durant sis mesos, ha decidit plegar el primer dia de merder. Tant per tant haver esperat una mica. O, encara millor, haver dimitit abans. La primera norma d'un alt càrrec hauria de ser: si la teva dimissió es inevitable, quan abans dimiteixis millor.

Però, tornant a l'alcalde, almenys ahir va comparèixer públicament per dir algunes veritats com que eren "uns actes inacceptables que no haurien de trobar cap mena de comprensió per part de ningú”, que “hem vist una violència fora de lloc i de qualsevol justificació” i, sobretot, que “no acceptarem ni la violència, ni els aldarulls ni el xantatge. A partir d’aquesta premissa, podem parlar de tot”.

Ara exageraré una mica, però paraules com aquestes les haurien de posar en alguna antologia de grans discursos al costat de les de Churchill, De Gaulle, Kennedy o Martin Luther King. El primer que ha de fer un polític és donar la cara. I en temps de tanta correcció política és d'agrair que almenys l'alcalde mostri fermesa.

Perquè Xavier Trias va dir ahir una altra veritat com una casa: el marron -en expressió que darrerament s'ha posat de moda- se l'ha menjat ell. Si avui tenim un conflicte és també perquè l'okupació es va produir ara fa quinze anys. I llavors ni els alcaldes Joan Clos ni Jordi Hereu van agafar el bou per les banyes. Potser recordar que, en aquesta ciutat, fins i tot vam tenir una tinent d'alcalde d'Iniciativa que es va declarar "antisistema".

I  malgrat el que digués ahir Jordi Portabella -fins i tot des del carrer de Calàbria li van picar el crustó-, amb els violents no s'hi pot negociar. Perquè aquí, com denunciava en un article anterior, som més tolerants amb els antifeixistes que amb els fatxes quan, en realitat, tots són iguals. Ja ho diu la dita: els extrems es toquen.

Potser fins i tot són pitjors els uns que els altres perquè totes les manifestacions violentes que han tingut lloc a Barcelona en els darrers temps -i n'hi ha hagut un munt- han estat organitzades des de l'extrema esquerra. Sí, jo també estic indignat amb els bancs. I sóc el primer crític amb la classe política. Però cremant contenidors no arreglarem res.

L'altre dia veia, al TN, com una representant de La Directa es queixava d'un vidre trencat a la porta del setmanari per culpa dels Mossos i, en efecte, a mi em va semblar una acció lamentable. L'actuació d'un cos policial, fins i tot en moments de màxima tensió, hauria de ser sempre impecable.

Però encara recordo que una diputada de la CUP va justificar, en roda de premsa al Parlament, els desperfectes després de la darrera manifestació d'indignats. Per a ella, allò només van ser "tres vidres trencats". Crec que, en aquella ocasió, l'Ajuntament va avaluar els desperfectes en 60.000 euros.

La violència és violència vingui d'on vingui. Fiquem-nos ho al cap d'una vegada.

 


Web personal

Darrers articles

Elogis

Insults

Twitter

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#5 -emilio, a, 29/05/2014 - 14:00

Sienten fascinación por la violencia, la tienen sublimada, para ellos no es una imposición -como dice el de la zapatilla en la mano-, sino un placer. Yo solo veo hedonismo en todo este rollo.

#4 FERRAN, BARCELONA, 29/05/2014 - 11:05

Aviam, aquesta colla de brètols sempre actuen igual: amb crisi i sense. Ja ho diuen alguns veïns: es pixen i es caguen a les mateixes escales, per tant, són éssers antisocials, més que incívics. I, amb gent d'aquesta mena només serveix la repressió.

#3 en desacord, ., 29/05/2014 - 10:25

Quina necessitat hi havia de desallotjar aquest centre? A qui l'interessava tancar Can Vies?

#3.1 victor, bcn, 30/05/2014 - 13:57

Fa 7 anys, el tripartit a l'Ajuntament ho va denunciar. Ara a surtit la sentència que OBLIGA a dessallotjar-lo. Preguntali a ells.

#2 Pere Pau, Can Fanga, 29/05/2014 - 10:07

Sense que serveixi de precedent totalment d'acord. Aquest pijoprogres desorientats que defensen els ocupes ho tenen molt facil, se n'enduen un cadascún a casa seva i problema solucionat, tots tant contents, inclosa la Sor Farmacèèèèèutiques.

#1 Alfons Maristany, BCN, 29/05/2014 - 09:50

Trias chapeau
Rius a la teva linia posant seny al peridisme en català
Lo de Sants una bergonya i no crec que els veins puguin ser contents en que cada nit els seus carrers siguin veritables camps de batalla
els enfrontaments a Pedralbes y Sarria Sant Gervasi
Ah no que alla visquen el pare i la mare