La Punteta · 20 de Setembre de 2011. 22:32h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

TV3, al servei d'Esquerra

El càmara de TV3 al cim del Puigmal

Malgrat que no ho sembli, sóc un ferm partidari de la continuïtat de Mònica Terribas al capdavant de TV3. Si una cosa funciona més val no tocar-ho llevat de comptadíssimes ocasions. El darrer precedent conegut va ser el de Montserrat Tura -Montilla la va treure d'Interior per posar-la a Justícia-, que va ser el principi del fi del tripartit.

Terribas ha aconseguit que TV3 mantingui el lideratge d'audiència amb un panorama radicalment diferent a quan va arribar caracteritzat per la irrupció de la TDT, la fragmentació del mercat publicitari i, per descomptat, la crisi econòmica. Però la directora de TV3 no pot posar una televisió pública al servei d'un partit. En aquest cas, Esquerra. Perquè al final pensarem que tot el procés de primàries ha estat organtizat exclusivament per sortir a TV3.

No és culpa de Mònica Terribas, però els periodistes presents dissabte a la seu d'ERC ja vam assistir atònits a l'espectacle de veure com endarrerien la roda de premsa fins a les nou del vespre per poder entrar en directe al Telenotícies vespre. Fins i tot Oriol Junqueras -a indicació del cap de premsa, que anava fent gestos amb les mans-, va repetir una part de la seva intervenció per poder sortir pel TN perquè va acabar abans d'hora.

De fet, és just reconèixer que l'obsessió pel directe -com altres obessions mediàtiques- la tenen tots els partits, no només Esquerra. L'endemà, a la Festa de la Rosa, les imatges del TN eren facilitades pel propi PSC a través de Mediapro. El càmera era l'únic autoritzat a pujar a l'escenari. Més que la Festa de la Rosa semblava una convenció del Partit Demòcrata. Només faltaven els globus. La política espectacle.

Però amb Esquerra potser n'han fet un gra massa: el diumenge Oriol Junqueras era entrevistat en exclusiva pel Telenotícies al seu domicili particular de Sant Vicenç dels Horts. Dilluns, Ariadna Oltra tenia Alfred Bosch a Els Matins. I a la nit, l'Àgora de Xavier Bosch -un dia sí que haurem de parlar de l'Àgora- repetia amb Oriol Junqueras.

En una comissió de control, Terribas ja va haver de respondre a les crítiques perquè, el dia que a Joan Puigcercós se li va ocórrer pujar al Puigmal -a la vista dels resultats electoral va servir de poc- la nostra televisió pública va enviar una unitat mobil fins a Núria -a uns 2.000 metres d'alçada- per poder fer connexions en directe. Com que no hi ha carretera d'accés, la unitat la van haver de pujar en cremallera.

La pregunta és: TV3 hagués fet aquest desplegament si en comptes d'Esquerra hagués estat el PP o un partit com Ciutadans, UPyD o fins i tot Anglada amb idèntic nombre de vots que Esquerra?. Sospito que no.

El tripartit, com se sap, no només no tenia un projecte de país com va confessar el llavors conseller Maragall, sinó que funcionava per quotes: el Síndic de Gregues va anar a parar a Iniciativa (Rafael Ribó) i la Sindicatura de Comptes al PSC (Joan Colom) mentre que a Esquerra li va tocar proposar el director de l'Oficina Antifrau -recordin que va ser el dia més feliç de la vida parlamentària de Xavier Vendrell-.

Amb els mitjans públics van fer el mateix: a Esquerra li va correspondre la presidència de la CCMA (Albert Sáez) i la direcció de TV3 (Mònica Terriba) i al PSC la direcció general (Rosa Cullell) i Catalunya Ràdio (Ramon Mateu). A Iniciativa només li va tocar un membre del consell de govern i encara. Per això, ara es tornen els favors.

 

 

@xriusenoticies

http://www.contralabarcelonaprogre.cat/

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#11 Joan, BCN, 22/09/2011 - 15:16

el tv pública és política per definició hi ha d'estar en mans del partit que ha guanyat amb que li deixin parlar una mica a la oposició, igual que tenen tota la publicitat institucional des d'un ajuntament a gobierno espanya, el millor seria no tinguessin espais informatius i llavors seria neutra

#10 joan cabdella, Barcelona, 22/09/2011 - 09:50

Rius, tu què et prens abans d'anar a dormir? T'ho pregunto perquè jo també tinc ganes de flipar.

#10.1 Xavier Rius, Barcelona, 22/09/2011 - 10:25

Un iogur

#10.2 Ricard, Barcelona, 23/09/2011 - 04:51

Aixi doncs, son els bifidus actius...

#9 Antoni, La Pobla de Segur, 21/09/2011 - 19:23

Si la tendència és afavorir a un partit no val i s'ha de fer fora. Es digui Terribes o no. Cal buscar d'una vegada un professional independent, però... hi és.. ??!!! Algú me'n sap dir tres, per exemple ??

#9.1 Xavier Rius, Barcelona, 22/09/2011 - 14:48

Puyal?

#9.2 Antoni, La Pobla de Segur, 22/09/2011 - 18:03

La meva impressió és que si que ho és. Ja en tenim un. Perfecte. Gràcies Xavier, encara hi ha esperança.

#8 Jordi, Barcelona, 21/09/2011 - 17:14

Xavier Rius, pot ser que l'hagis clavada en quan a la politiqueria cap a fora, però no parles de la mala gestió que la Mònica a fet de portes a dins. Les decisions no les pren ella sino en Pauli i la seva colla que son els qui decideixen per a ella.
Els canvis son urgents. Es necessita sabia nova.

#7 joan, canet, 21/09/2011 - 16:09

Al servei d'ERC? Crec que tens mala vista i mal d'orella. Per mi TV3 és un c au de socialistes (espanyolisme pijoprogre) i d'ecopijos d'iniociativa.
.Cal una neteja a fons per fer una tv i ràdio realment nacionals.