La Punteta · 18 de Juny de 2014. 11:19h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

TV3 i la immigració

L'Òscar Ferrera i l'Amèlia Rodríguez, la parella de Mataró

Estic una mica fart del bonisme dels mitjans de comunicació amb la immigració. L'últim exemple és el Sense Ficció de TV3 d'aquest dimarts. No és que fos un mal programa -entrevistaven gent de totes bandes-, però es deixaven el més important: per què puja l'extrema dreta?. Perquè la gent els vota.

Almenys sortia una parella de Mataró -amb fills i precària situació econòmica- que admetien que votaven Plataforma. Ella havia votat abans socialistes i ell, el PP. També els famosos gitanos de Perpinyà, un col·lectiu arrelat a la ciutat des de fa segles, que van votar Marine Le Pen per l'arribada de la immigració magrebina.

És el rovell de l'ou: si la gent vota la ultradreta és perquè hi ha la sensació que se n'ha fet els ulls grossos i perquè els partits tradicionals -de dreta o d'esquerra- han mirat cap a una altra banda.

Però els mitjans s'han esforçat per transmetre una imatge gairebé idíl·lica de la qüestió per per correcció política, per progressisme mal entès o simplement perquè, també en aquest cas, han fet de corretja de transmissió dels partits.

És curiós com els de TV3 han estat capaços d'anar per exemple a Perpinyà -no vull ni pensar quant deu haver costat de producció-, però per què no van ara a Ca n'Anglada?. O a Rocafonda?. O a Salt?. Si ho he fet jo que sóc un matat què no pot fer una cadena pública amb 2.000 persones en plantila?. I parlant, per cert, amb totes les parts.

Al capdavall, entre els estudis de Sant Joan Despí i la barriada més problemàtica de Terrassa hi ha amb prou feines 30 quilòmetres. Però és més fàcil parlar de la immigració des d'un punt de vista teòric, preguntant a experts, que trepitjant el carrer. Que preguntin als veïns a veure què en pensen. Llavors segurament entendríem més fàcilment l'ascens de l'extrema dreta a tota Europa.

 

Web personal

Darrers articles

Elogis

Insults

Twitter

Publicitat
Publicitat

30 Comentaris

Publicitat
#20 JOSEP , Terrassa, 20/06/2014 - 16:23

http://www.naciodigital.cat/latorredelpalau/noticia/33614/moments/tensio/ca/anglada/detencio/venedor/ambulant#comentaris

#19 Jaume, Sant JoanDespí, 20/06/2014 - 10:58

Doncs és força estrany perquè TV3 fa 31 anys que està controlada per immigrants espanyols, des dels Sanz a las Marquetas, passant pels Sanjuan, els Valle i la infinitat de Garcías i González.

#18 Eva, Vallès, 19/06/2014 - 07:19

(3) Jo estava en un dels tribunals i n'he sigut testimoni. És un tema que genera molta controvèrsia,però el debat seriós està del tot prohibit i, si sorgeix, es sufoca de forma implacable. Els nostres alumnes són prou desperts i ho veuen. I després ens omplim la boca amb l'educació i l'excel.lència.

#18.1 Núria, Vallès Occidental, 19/06/2014 - 13:29

Totalment d'acord, Marine Le Pen a CAT arrassaria.

#17 Eva, Vallès, 19/06/2014 - 07:15

(2) Els alumnes havien de realitzar tot un seguit d'activitats que convidaven a la "reflexió" sobre el tema immigració. Als que han gosat expressar un punt de vista mínimament crític (i ben argumentat, per cert), se'ls ha matxacat sense compassió, i la nota de l'exposició oral ha quedat penalitzada.

#16 Eva, Vallès Occidental, 19/06/2014 - 07:14

(1) El bonisme està més agressiu que mai perquè veuen que la gent està començant a obrir els ulls. Una anècdota: al meu institut es van fer ahir les exposicions del projecte de final de curs; al nivell d'ESO que ensenyo aquest any, l'adoctrinament multiculturalista ha estat de jutjat de guàrdia(...)