La Punteta · 17 de Setembre de 2013. 17:54h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

TV3 no és Telemadrid

Com que no vaig a les tertúlies de TV3 -m'ho passo millor a fora que a dintre- i quan cal sóc el primer a criticar la cadena; em puc permetre també el luxe de defensar-la. Perquè malgrat tots els excessos en plena transició nacional -no se sap ben bé cap a on-, és en general la televisió pública més neutral i objectiva que hi ha.

Per això fa gràcia que surti ara Esperanza Aguirre i digui que TV3 és "una vergonya". Ni la presidenta de la Comunitat de Madrid ni Telemadrid poden donar lliçons de periodisme. Només cal recordar que el passat mes de maig comparaven Mas amb Hitler. Cantava tant que fins i tot ho va criticar Albert Rivera. I no ho feien de matinada, ni en un programa d'humor, ni en una tertúlia, sinó en un Telenotícies!

O aquella altra vegada, aquest cop el 2008, que en un reportatge lamentaven que a Catalunya un zumo de naranja fos un suc de taronja i un bocadillo, un entrepà. Llavors de què es queixa Esperanza Aguirre? Telemadrid té un llarg currículum en la matèria: només cal clicar aquí.

I una altra cadena -aquesta privada: Telecinco-, es va adherir al Manifest que denunciava la persecució del castellà. Sense entrar en la dependència política de Canal 9 o Canal Sur, per esmentar-ne una del PP i una del PSOE- dels seus respectius governs autonòmics. Malauradament els polítics confonen sovint mitjans públics amb mitjans de partit.

Però dit això, el que dic també sempre: jo no vull que TV3 s'assembli a Telemadrid ni per descomptat a 13TV o a Intereconomía, sinó a la BBC. I la Corpo de Brauli Duart, d'Eugeni Sallent, de Fèlix Riera, de Jaume Peral, de Francesc Cano estan posant tota la carn a la graella perquè el procés sobiranista surti com vol el Govern.

Malauradament, ni tan sols en aquest cas la fi hauria de justificar els mitjans. En periodisme no s'hi val tot. Això no és la Guerra de les Malvines. I, com va passar amb la Diada de l'any passat, TV3 ha contribuït fer bullir l'olla. Però no confonguem la Via Catalana -encara que realment hi assistissin 1,6 milions de persones- amb un resultat electoral. S'està estenent la idea que o ara o mai, que tot serà bufar i fer ampolles, que la independència és a tocar.

Anem amb compte perquè, en una democràcia, la força es mesura en vots, no en manifestacions ni en cadenes per molt nobles i legítimes que siguin. Si els partits sobiranistes reculen a les properes eleccions o entrem en un cul de sac polític la depressió pot ser col·lectiva. Llavors caldrà recordar que TV3 també n'ha estat responsable.


 

Web personal: http://www.xavierrius.cat/

Elogis: http://www.xavierrius.cat/Elogis_xavier_rius

Insults: http://www.xavierrius.cat/insults

Twitter: https://twitter.com/xriusenoticiesFacebook: http://www.facebook.com/xriusenoticiesPublicitat
Publicitat

27 Comentaris

Publicitat
#14 Daniel, Santpedor, 18/09/2013 - 20:36

Nunca me imaginé leer tantos artículos y comentarios comparando a TV3 con TMadrid, Intereconomía o 13TV aunque sea para salir en su defensa. Si para justificar a esta cadena hemos de recordar las barbaridades de las otras no estamos haciendo otra cosa que reconocer las de ésta.

#13 Joan, Casa Meva, 18/09/2013 - 14:10

Continuo. TMadrid fa el "reportatge" dels nazis Mas-Junqueras, el vespre del 2 de Mayo!. Amb odi. Hi han DIFERENCIES EVIDENTS per qualsevol persona amb un mínim de "decorum" que visioni els treballs. La pell fina, solament l'hem de tenir els catalans? Sí,es necessari, pero sense tolerar mentides!!

#12 Joan, Casa Meva, 18/09/2013 - 14:04

Crec que l'assumpte del reportatge on surten els nens, es excel.lent. O no s'ha de mostrar "aquesta" realitat? A la Via hi havien famílies senceres!! Era una notícia espaterrant que ha de tenir un tractament objectiu, no com dius al servei del "govern".

#11 Pere Pagès, CATALONIA IS MOOOOLT DIFERENT, 18/09/2013 - 07:58

GRAN DECEPCIÓN, SR. RIUS. YO Y MUCHOS DISFRUTAMOS CUANDO METE CAÑA A TV3, TELE INTOCABLE EN EL PRINCIPADO NACIONALISTA DE MATRIX, PERO HOY LA HA PIFIADO 100%. GRACIAS A TELEMADRID, PODEMOS ENTERARNOS DE COSAS QUE SE TAPAN AQUÍ PARA NO PERJUDICAR A LA CASTA.
GRACIAS TELEMADRID QUE SIGA ASÍ!!

#11.1 5, j, 18/09/2013 - 19:06

Tu no te preocupes perico el rústico, que ya tenemos a Espartero preparado para lo de siempre. Cuando se bombardee, TV3 será objetivo preferente.

#10 Joan, Bcn (Gràcia), 18/09/2013 - 07:36

El mal que ha fet TV3 durant quasi 30 anys és molt superior a cualsevol mala praxis d'altres mitjans públics espanyols. TV3 ha rentat el cervell a milers de persones, i així ens va... Això és el pitjor que es pot fer a un poble, enganyar-lo.

#10.1 300 anys , BCN, 18/09/2013 - 14:49

Espanya, que ens ha rentat el cervell durant 300 anys, no és objecte de cap de les teves crítiques ?. No ens facis menors d´edat. Tenim capacitat per defensar els nostres interessos.