Publicitat
La Punteta · 12 de Gener de 2017. 07:27h.

BETH ABAD

Senadora del PDeCAT

Un 13% Menys

Comencem l'any 2017 parlant de dades i fent balanç del 2016.Voldria destacar dues dates: 1996 i 2016.L'any 1996 el Govern de la Generalitat de Catalunya va assumir les competències en matèria de trànsit i el Cos de Mossos d'Esquadra rebia doncs noves funcions. L'any 2016 les dades d'accidentalitat presentades ens informaven que l'accidentalitat a Catalunya va ser d'un 13% menys respecte les de l'Estat Espanyol.

En la meva etapa professional a l'Escola de Policia de Catalunya, avui ISPC, eren molts els que dubtaven de la bona tasca i la professionalització dels membres del Cos de MMEE per a fer front a aquest  gran i transcendent repte. Vivíem moments d'incredulitat, escepticisme i fins i tot de caricatura, doncs en aquells anys era inimaginable que el Mossos poguessin fer-ho acceptablement bé, o fins i tot millor, que la Guardia Civil.

Avui, després de 20 anys, em satisfà escriure aquest article on destaco la notícia que a Catalunya, malgrat no haver assolit el que tots desitjaríem, l'accidentalitat 0, s'ha fet bona feina. Aquest exemple en la seguretat viària, és un més de la bona tasca que han fet els governs de la Generalitat en matèria de Seguretat al llarg d'quests anys. L'any 1996 vàrem ser valents, agosserats i idealistes i aquesta valentia ens ha portat  avui a tenir uns bons resultats en matèria seguretat publica. Vàrem ser valents per a crear el Cos de MMEE, per apostar fermament per a la seva formació i professionalització malgrat no tenir ni els recursos humans ni econòmics que ens pertocaven. Era un repte, com també ho va ser adaptar-nos a les noves polítiques de seguretat  després dels atemptats de les Torres Bessones, en què vàrem canviar la nostra percepció de seguretat. Aquells atemptats van obrir la porta a una epidèmia que avui és malauradament portada permanent en la premsa nacional i internacional.  L'amenaça terrorista és una plaga que atempta contra la nostra llibertat i seguretat i que cal combatre amb més professionalització, especialització i recursos econòmics, tecnològics i humans i és per això que el Cos de Mossos d'Esquadra, com a garant de la seguretat del nostre país també s'ha d'adaptar a aquestes noves necessitats i no està absent de responsabilitats.

Tenim una policia preparada, ho diu l'enquesta de Seguretat Pública de Catalunya del 2016, ho diuen les dades d'accidentalitat, ho diu la ciutadania de Catalunya valorant amb un notable la feina dels Mossos d'Esquadra, però ens falten més recursos humans i econòmics per a fer front a l'amenaça terrorista i al tràfic d'éssers humans.

Comencem l'any 2017 amb el propòsit de ser tant valents com l'any 1996 i lluitar contra amenaces que destorben la nostra pau, llibertat i seguretat. Per això volem que el Ministeri de l'Interior del Govern d'Espanya respongui a les recents i reiterades peticions del Conseller Janè i del president Puigdemont de fixar una data per a la convocatòria de la Junta de Seguretat de Catalunya, atès que ens calen més recursos, col·laboració i participació per combatre el terrorisme.

Ho demana el nostre Parlament, ho demana el nostre Govern i ho demana la nostra ciutadania perquè amb la seguretat no s'hi juga i perquè volem continuar sent valents.

2 Comentaris

Publicitat
#2 Mark, bcn, 13/01/2017 - 12:05

A ver si me queda claro, los accidentes de tráfico dependen solamente del cuerpo de policía con competencias en ello? Entiendo que el estado de las carreteras, infraestructuras etc. no tienen nada que ver.

Y perdona que te diga pero a todos los garrulos del instituto los habéis acogido con los braz

#1 Gaiteiro, Somniatruites de Catalunya, 12/01/2017 - 09:41

Sap vostè si part de la plantilla de la Guardia Civil de Transit a Catalunya es va Passat al del Cos de MMEE de Transit?