La Punteta · 6 de Maig de 2014. 16:41h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Un circ sense animals?

Al Parlament tenen poca feina i el tema central del ple d'aquesta setmana serà el debat d'una proposició de llei de la majoria de grups per prohibir els espectacles de circ amb animals. La iniciativa, en efecte, l'han presentat conjuntament els grups de CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i la CUP mentre que el PPC i C's hi han presentat esmenes a la totalitat. El seny, de vegades, sembla que estigui a l'altra banda.

L'exposició de motius justifica la prohibició perquè els animals “han de rebre un tracte que en procuri el benestar” i que aquesta mena d’exhibicions aporten “una visió de la realitat distorsionada i un missatge educatiu negatiu”.

També destaca que el caràcter nòmada dels circs porta els animals a “estats neuròtics i comportaments repetitius estereotipats” com ara “bressolar-se, moure’s incessantment en cercles dins les gàbies, mossegar o llepar repetidament i automutilar-se”.

Collonut, ara que m'expliquin com es fa un circ sense animals. Perquè si ens hem de preocupar sobre els "estats neuròtics" dels lleons i tigres -en el cas que encara sobrevisquin circs amb lleons i tigres- què fem amb els correbous de l'Ebre?. O amb el trasllat de bestiar? Vostès han vist mai un camió carregat de porcs? No hi cap ni una agulla.

O -posats a ser políticament incorrectes-, amb la carnisseria halal, que també incompleix la llei. No ho dic jo, ho diu Pilar Rahola en un dels seus llibres: "Permetem al mercat central de Barcelona la venda de productes a carnisseries halal -pràctica que incompleix la llei de protecció dels animals-, mentre no es pot fer la matança del porc a Catalunya o no es poden torejar bous amb foc al cap per festes?".

I, amb franquesa, jo estic en contra dels toros, però no els hagués prohibit mai. Ara tenim una plaça de braus en plena Gran Via a l'espera de destí i el Govern té un problema perquè haurà de pagar al grup Balanyà una elevada indemnització. Sempre he pensat que la prohibició dels toros -que va impulsar Esquerra- era una revenja subliminal per la sentència de l'Estatut.

Però, a aquest pas, la propera prohibició serà la del Zoo -que està al costat del Parlament, per cert- perquè els animals estan engabiats i són exhibits sense permís. Després vindran les llaunes de tonyina, el foie gras i les hamburgueses. Catalunya té més de 600.000 aturats i els nostres il·lustres diputats debatent sobre les bestioles del circ. Al final serem el país de les prohibicions.

 

Web personal

Darrers articles

Elogis

Insults

Twitter

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#12 Kropotkin, Vic, 08/05/2014 - 09:35

Sería mas interesante un Parlament sin diputados. Para lo que hacen... Solo se ocupan de chorradas mientras los temas importantes se la suda: Incumplimiento de las leyes por la Generalitat, despilfarro en propaganda (TV3, Avui, Ara, etc.), subvenciones a chupópteros, Sanidad, Educación. etc. Fuera.

#11 Lalaia2014, BCN, 07/05/2014 - 13:59

Es pregunta:... Collonut, ara que m'expliquin com es fa un circ sense animals ?

Le Circ du Soleil, d'èxit mundial, n'és un exemple.

#9 Guillem, PPCC, 07/05/2014 - 09:44

És un tema més dins dels que es debaten al parlament...i per cert, si algú n'ha fet noticia i n'ha donat màxima prioritat i importancia són els mitjans.

Per cert...i amb aquesta logica: A Enoticies haurien de sortir unica i exclusivament noticies sobre l'atur i creació de riquesa?

#8 mark, bcn, 06/05/2014 - 23:58

Rius, no me seas hipócrita. Los pancas cumplís la ley cuando os conviene, dais ejemplo a muchos colectivos...

Y en cuanto al circo, los mejores circos del mundo no usan animales.. Igual te has quedado en los años 60.

Y el zoo tiene muchas más funciones, y si, el exibicionismo en el tendría que aca

#7 Domador de lleons, Gualba, 06/05/2014 - 18:20

com a domador de lleons que soc, trobo que hi ha un greuge i una incongruència entre els nostres hàbits alimentaris i la severitat legal en alguns espectacles. i no ho dic pels toros, sino dels que no acaben en mort. Vivien força millor els meus lleons que els pollastres que acaben al super.