Publicitat
La Punteta · 17 d'Abril de 2019. 10:52h.

ÀLEX PORQUERAS

Secretari d'organització de Lliures

Un espai catalanista

De veritat ens cal a Catalunya un nou partit independentista ara liderat per Marta Pascal? Es pot esmicolar encara més l'espai del PDeCAT? Es pot fer més gran la trencadissa provocada per Puigdemont?, doncs sí, això sembla...

Ja ens han dit moltes vegades que els catalans som tossuts, tossuts convençuts.

La setmana passada vaig assistir a l'acte organitzat per Portes Obertes del Catalanisme a l’Ateneu Barcelonès, un generós espai de trobada, diàleg i consens entorn del catalanisme. Allí vàrem debatre sobre el present i el futur útil, i necessari, del catalanisme.

Amb enyorança alguns encara desitgen, anhelen i proclamen per un espai polític on càpiguen totes les aspiracions: independentistes moderats, republicans enganyats, processistes... perquè junt amb els que també ens diem catalanistes, puguem treballar en pro d'un nou partit per agrupar-nos a tots.

Els més idealistes ja em perdonaran si difereixo una mica dels seus anhels, dels seus plantejaments.

Per descomptat que hem de treballar per construir espais comuns de futur. És importantíssim acollir en aquests espais, a totes les persones que vulguin treballar i sumar per aquest "nou catalanisme", però no oblidem fer balanç de com hem arribat a la situació actual. Una situació dantesca on el processisme i el nacionalisme excloent en tenen molta culpa, no la tenen tota perquè a Madrid tampoc ho han fet bé, gens bé. Però si us plau, no tornem a ensopegar en la mateixa pedra.

Lliures, tot treballant per les eleccions municipals i europees, ja ha arribat a acords municipals conjuntament amb altres formacions polítiques catalanistes i d'altres partits municipals per treballar de valent pel futur de les diferents viles i ciutats, per tots i cadascun dels veïns. Uns acords que eviten qualsevol implicació municipal en qüestions relatives a la qualificació política de Catalunya com a subjecte polític, bàsicament perquè extralimita les capacitats i funcions pròpies del govern municipal.

En finalitzar aquesta trobada que feia referència a l'inici de l'escrit, molts vam coincidir en el fet què el catalanisme no és mort, està més viu que mai, amb ganes i força de créixer, però depèn de molts ajudar-lo a guanyar base i estructura.

Catalunya sempre ha estat terra d'acollida, i Lliures, junt amb altres partits i una bona colla d'entitats catalanistes, entre elles les signants de la carta que fa pocs dies va publicar Portes Obertes, treballem per aquest espai, on totes les persones que vulguin, puguin sumar i treballar per un projecte global on la col·laboració amb Espanya i Europa és més necessària que mai.

Alex Porqueras Llopis

@aporqueras

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Albert, L'Hospitalet de Llobregat, 22/04/2019 - 11:47

El que hem de fer es asumir que no hi haurà mai independència i que el millor per Catalunya i per Espanya es que tots ens entenguem i treballem plegats per fer un país millor. Els reptes econòmics que tenim per devant fan encara més urgent aquesta entessa. Deixem-nos de catalanismes e independentismes i fem una política al marge de banderes.

#1 Pan con tomate y jamón Ibérico, II*II Catalanismo secta destructiva, 20/04/2019 - 10:26

El catalanismo clásico de aplecs sardanistas, juegos florales y añoranzas sentimentales esta muerto y enterrado. Esto de ahora es supremacismo y ruptura con quienes han sido sus connacionales desde hace 500 años y si me apuran desde el Compromiso de Caspe... el catalanismo "moderado" no existe...