La Punteta · 1 d'Agost de 2013. 13:24h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Una dels nostres a Catalunya Ràdio

Junqueras lliura el premi a Terribas. (Foto: TV3)

El problema del fitxatge de Mònica Terribas és que confirma que, per fer carrera als mitjans públics, es valora més la proximitat ideològica a un partit que els mèrits professionals. I no és que l'exdirectora de TV3 vagi mancada de mèrits professionals. Al contrari, personalment els he valorat sempre.

Però n'hi ha prou de llegir l'opinió del cap de llista d'ERC a Madrid, Alfred Bosch, perquè s'ha destapat amb una piulada que no li fa cap favor a la nova presentadora d'Els matins: "Tremoleu tous, ambigus i vaporosos".

Amb quina neutralitat professional entrevistarà ara Terribas als que estan a favor del dret a decidir, però no de la independència -com Pere Navarro-. O els que hi estan decididament en contra -com Alícia Sánchez-Camacho o Albert Rivera-.

Encara pitjor: amb quina neutralitat entrevistarà Oriol Junqueras si, en el fons, l'ha col·locada ell. Per descomptat, Intereconomía és pitjor. Però Intereconomía és privada: poden fer el que vulguin. I Catalunya Ràdio, no.

La prova definitiva que a Mònica Terribas no l'ha posat el director de Catalunya Ràdio, Fèlix Riera, fins i tot ho acaba d'admetre. Ni tan sols el president de la Corpo, Brauli Duart; és que ha signat un contracte fins el 2014. Em temo que pels anys que durarà aquesta legislatura.

I la fundació d'Esquerra, la Josep Irla, la va premiar l'any passat "per la seva tasca a favor de l'espai català de comunicació" i per haver convertit TV3 en un mitjà "que promou desacomplexadament la llengua i la cultura catalanes". Per experiència personal, tinc la sensació que ERC sempre confon l'espai català de comunicació amb l'espai de comunicació d'ERC.

Al cap i a la fi ells la van posar al capdavant de Televisió de Catalunya perquè el tripartit, en això, també funcionava per quotes: la presidència de la Corpo i la direcció de TV3 per a ERC. La direcció general de la CCMA i la direcció de Catalunya Ràdio per al PSC. Els d'ICV, en aquest cas, eren cornuts i pagar el beure.

Més o menys com ara perquè Fèlix Riera és quota Unió a Catalunya Ràdio. De fet, CiU va fer amb l'emissora pública una cosa que no es va atrevir ni a fer el tripartit: posar un membre de la direcció d'UDC. Si fa no fa és com si els socialistes haguessin posat Toni Bolaño. Llavors haguéssim posat tots, jo el primer, el crit al cel.

Però, ves per on, el fitxatge de Terribas ha estat com un canvi de cromos: s'ha anunciat el mateix dia que el mini ERO de la Corpo -per passar d'una plantilla de 2.500 persones a una de 2.100 calien tants escarafalls?-. Haguessin pogut vigilar els detalls perquè realment sembla que ERC hagi acceptat l'ERO a canvi de la Terribas.

L'altra opció és que el conseller Homs -i de retruc Brauli Duart- pensi que, amb el seu fitxatge, l'acosten a l'òrbita de CiU. Al cap i a la fi, l'han fitxada els mateixos que la van fer fora de TV3. Però em sembla que Mònica Terribas té molt bona memòria.

Potser caldria repescar la darrera entrevista a Artur Mas a TV3 o l'última compareixença en una comissió de control al Parlament per adonar-se'n que una professional com ella no està en venda. Almenys a CiU. Estic segur que, al capdavant d'Els Matins, ens donarà moltes alegries. Sobretot al Govern.

En fi, malgrat les reticències que consti que Terribas assumeix un repte important i que no era fàcil trobar algú amb cara i ulls per substituir Manel Fuentes. D'entrada ha de preparar el programa en ple mes d'agost, quan la resta de cadenes ja tenen ultimada la propera temporada.

Terribas haurà de competir també amb un Jordi Basté a l'alça i es juga, per tant, bona part del seu prestigi perquè, en ràdio, els EGM són implacables. Fins ara l'exdirectora de TV3 no ha fracassat professionalment enlloc.

Espero pel seu bé, però sobretot el de Catalunya Ràdio, que el seu fitxatge sigui un encert. L'emissora pública no es mereix més experiments ni més relliscades ni més tupinades. Qui està enfonsant la seva audiència no són els treballadors de l'emissora, sinó els partits que l'han potinejada en interès propi des de fa anys.

Sort, Mònica.

 

 

Si em busques em trobaràs:

 

Web personal: http://www.xavierrius.cat/

Twitter: https://twitter.com/xriusenoticiesFacebook: http://www.facebook.com/xriusenoticiesPublicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#11 LLCR59, Banyoles, 04/08/2013 - 09:22

Qué t'estimes més Rius, l'impresentable del Fuentes?. Jo vaig deixar d'escoltar els matins de Catalunya Radio, per culpa d'aquell imbècil. Ara els tornaré a escoltar, sens dubte.

#10 pepe, flipa, 03/08/2013 - 09:58

https://twitter.com/Colonos_Cs/status/362982751181340674/photo/1

#9 Ignasi Ripoll, Sant Carles de la Ràpita, 03/08/2013 - 08:28

Enveja

#8 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 02/08/2013 - 21:10

No hay porque extrañarse de lo que pasa en los medios de comunicación públicos de Catalunya. No están al servicio de los intereses plurales de los CIUDADANOS, que son los que pagan su elevado coste, sino del RÉGIMEN que está gobernando. Algo similar pasa en Cuba y Corea del Norte.

#6 Lluís , Balaguer , 02/08/2013 - 11:47

El Sr Rius no trova mai res be, encara que reconegui que es una gran profesional, si però no, no fos cas que m'acusin de fer la pilota algú