Publicitat
La Punteta · 10 de Setembre de 2019. 12:16h.

ÀLEX PORQUERAS

Secretari d'organització de Lliures

Una Diada des del respecte?

Parlant amb algun company polític sobre el missatge més adequat per la Diada em diu, crec que en tenim prou amb dir: Feliç Diada de Catalunya... Un missatge ras i curt...

Els propers dies sentirem nous discursos on alguns posaran, una vegada més, en risc de deslegitimació les nostres institucions, bé preuadíssim de Catalunya. Cal treballar, els fets, el temps i els diners perduts ens ho han demostrat, des del respecte a tots, la legalitat i el futur del nostre autogovern, sense utopies i fantasies.

Com va dir ahir mateix, en una piulada Manuel Valls sobre la possible implicació en la creació d’un nou partit: ara no n’és un bon moment, ara el que falten son pactes i aliances entre partits constitucionalistes aquí a Catalunya i per suposat, al conjunt d’Espanya.

Cal treballar per l’entesa, fugint de la vella política i des de la generositat institucional, amb responsabilitat d’estat i sabent que la política ha d’estar al servei del ciutadà, i no a la inversa.

Com també deia Antoni Puigverd a La Vanguardia fa uns dies, “el catalanisme inclusiu ha estat la primera víctima del plantejament binari (blanc o negre), els catalans hem hagut d’escollir trinxera i la tensió s’ha cronificat”, i al final de l’article: “...si l’independentisme no canvia, seguirà relliscant inevitablement fins convergir amb els Johnson, Salvini i companyia.”

Llegir que l’ANC demanarà als ajuntaments, començant per la comarca d’Osona, que sols contractin empreses “proindependència” i compromeses amb la república catalana, es un nou abús i discriminació. Una altre patètica demostració de falta de llibertat i segregació.

És més necessari que mai, que aquests nous vents del catalanisme, en els que molts estan, estem treballant,- i repeteixo un treball que espero sigui des de la generositat, sense egoismes i vanitats-, aportin un bri d’esperança e il·lusió, un respecte a la llei i com a conseqüència, respecte als catalans, que mai s’hagués hagut de perdre.

11 de setembre: feliç Diada, visca Catalunya!

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona, 11/09/2019 - 13:23

11 de setembre: la Diada se la pueden meter por donde no da el sol, que nos devuelvan TODO LO ROBADO, LA PAZ SOCIAL Y LAS LIBERTADES QUE NOS HAN QUITADO EN ESTOS 40 AÑOS