Publicitat
La Punteta · 9 de Gener de 2019. 11:48h.

ANNA GUIXÀ

Una doble via

L’agenda internacional de Catalunya creix de forma exponencial. Ho fa perquè som un país que aglutina el major nombre de turistes forans de l’Estat; perquè l’economia catalana creix per sobre de la mitjana espanyola, perquè el Financial Times ens reconeix l’estratègia del Govern per captar inversió estrangera; pel nostre potent sistema de recerca... però també ho és, malauradament, per la seva flamant repressió democràtica que pateix: presos i exiliats polítics. Ras i curt, sense matisos. Així de dur.

Què vull dir amb això? Catalunya és, ha estat i serà un país pròsper. Ho és perquè sempre ha caminat sobre dues vies que han de funcionar en paral·lel; encara que avui, moltes vegades, ens n’oblidem que ha de ser així. Una requereix de l’altra. La primera, la governança, imprescindible perquè el país segueixi el seu desenvolupament econòmic i social; la segona, l’anhel de llibertat democràtica, de país, de república. Les dues han de funcionar en paral·lel, sense demora, amb pas ferm. Dic les dues: una amb l’altra.

 Així doncs, ens cal ser generosos amb Catalunya i amb nosaltres mateixos. Deixant, en certs moments, els ideals personals per vetllar per uns ideals comuns; sense demagògies, ni populismes; amb valors sòlids de prosperitat i futur per un país que tots volem... sent lleials, com no podia ser d’una altra manera, al mandat de les urnes.

Però en aquests dies complicats que ens venen, d’emocions fortes i de decisions valentes, mantinguem la unitat amb mans de pau i pacifisme; sense encaputxats, sense destrosses. Agafant paraules del nostre president Torra “Només a nosaltres ens pertoca decidir el nostre destí. Fem-ho junts, totes i tots els catalans, fins assolir la llibertat de Catalunya”. No ens deixem enverinar per aquell que ens vol manipular, siguem nosaltres, catalanes i catalans.

I en aquest sentit de dobles vies i a les portes d’un nou any “agitador”; encapçalem les millors llistes municipals que ens faran evolucionar els pobles; siguem ferms en la negociació “tàctica” a Madrid; atenuem el carrer de possibles males conductes; i refermem el nostre govern de Catalunya com a plataforma de país lliure i democràtic.

Molt bon any 2019 i llibertat als injustament empresonats i exiliats.

 

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Lolo, Barcelona , 12/01/2019 - 14:50

Sr Rius, como puede Usted aceptar no las opiniones de esta dama (porque todas las opiniones merecen ser escuchadas al menos una vez) sino la retahíla de falsedades y medias verdades que nos ha despachado en este artículo - por no llamarlo panfleto? Es pura propaganda pro-Puigdemont y esta llena de inexactitudes.

#5 Pepe, Alacant, 12/01/2019 - 10:57

El Consejo de Europa y el Tribunal de Estrasburgo no considera a esos encarcelados como "presos políticos", los fugados en el exilio pueden pedir asilo político en cualquier país de la UE, Bélgica y Suiza ya se lo han negado, tras el 1-O ningún país del mundo, ninguno, reconoció a la República catalana, esa es dura la realidad.

#4 Bcn, Bcn, 10/01/2019 - 22:52

De veritat aquesta dona es creu les bejenades que escriu???? Discurs supremacista 100% , quina vergonya com català i mira que justament no es que jo sigui espanyolista, pero es que veus aquests articles i agafes por!!! Entre aquests, Cs,PP i Vox anem arreglats.

#3 Barretina a rosca, Black hole, 09/01/2019 - 23:49

Un bonito discurso excluyente y racista en que te has olvidado de la otra mitad de Cataluña.

Vuestro ego carlista y nacionalista hace que todos vuestros discursos sean excluyentes y despreciais desde vuestra superioridad moral a más de la mitad de la población de Cataluña. !Destilais racismo cada vez que habláis! ¿No lo ves?

#2 Uno que os lee, Al sur de Waterloo, 09/01/2019 - 17:44

Me pregunto a las órdenes de quién (o bajo los efectos de qué sustancia estupefaciente) la estimable alcaldesa PetdeGata de San Quirico Safaja (637 hab [2018] os contemplan) se ha decidido a presentar públicamente esta zarandaja en forma de hoja parroquial. ¿Inflar currículo como articulista? ¿Preparar el terreno para las próximas municipales?