Publicitat
La Punteta · 15 de Maig de 2017. 09:30h.

XAVIER DEULONDER

Xerrades i conferències a Madrid

El passat mes de març, Carles Puigdemont va dirigir-se per carta al president del Senat, Pío García-Escudero, per demanar-li poder fer una conferència a la cambra per explicar el referèndum de Catalunya; segurament per quedar bé, García-Escudero no va respondre-hi pas amb una negativa rotunda sinó que va recórrer al subterfugi d’oferir al president de la Generalitat l’opció de parlar en la Comissió General de Comunitats Autònomes, bo i sabent que aquesta possibilitat Puigdemont la trobaria inacceptable; així doncs, a Madrid no va haver-hi conferència, mentre que sí que n’hi va haver a Estrasburg, Londres i Harvard.

Dimecres que ve, Rafael Arenas, ex-president de Societat Civil Catalana (SCC), parlarà a Madrid per exposar les conclusions de l'últim informe de SCC titulat “Dèficits de qualitat democràtica a Catalunya”. L’escenari d’aquesta conferència no en serà pas un de qualsevol, sinó ni més ni menys que el Congrés dels Diputats; per aconseguir el privilegi de poder exposar les seves opinions a la cambra legislativa espanyola, Arenas no ha hagut de moure’s gaire perquè la xerrada s’ha organitzat a petició del PP i de Ciutadans, o sigui que no ha demanat poder parlar sinó que l’hi han convidat, just el cas contrari de Puigdemont al Senat. Evidentment, SCC hauria pogut enviar a Madrid d’altres oradors com ara el també ex-president Josep Ramon Bosch i Codina, fundador del grup d’extrema dreta Somatemps, assistent a actes franquistes i acusat de difondre contingut ultra a Youtube com també d’insultar i amenaçar dirigents independentistes des d’un perfil fals de facebook, o també Javier Barracoya, assidu de celebracions neonazis elogiat per la Fundación Francisco Franco, o, per què no, el gerent del PSC David Pérez, que ha tingut la barra de dir que ERC no vol que s’obrin fosses de la Guerra Civil a Catalunya per por que les restes que s’hi trobin corresponguin no pas a catalans, sinó a persones de la resta de l’Estat. Si el PP i Ciutadans tenen ganes que els diguin les coses que els agrada sentir, no els n’hem de privar pas; espero només que Gabriel Rufián i Joan Tardà s’estiguin ja preparant per respondre als arguments d’Arenas, a qui podem estar segurs que no li deu semblar pas un dèficit de qualitat democràtica no permetre la celebració d’un referèndum o les amenaces de l’ex-ministre Margallo d’enviar la policia a retirar les urnes.

En la ciutat de Florentino Pérez, Concepción Dancausa, Esperanza Aguirre, Alberto Ruiz-Gallardón i Ignacio González, tothom hauria d’estar curat d’espants, però vés per on s’hi ha organitzat un enrenou de ca l’ample perquè l’Ajuntament ha decidir llogar a Carles Puigdemont la sala Cibeles perquè, el proper dia 24, hi exposi la seva darrera oferta per acordar amb les autoritats espanyoles la celebració d’un referèndum a Catalunya. Al consistori madrileny, els grups del PP, el PSOE i Ciutadans critiquen que l’alcaldessa Manuela Carmena hagi proporcionat a Puigdemont una sala per pronunciar-hi el seu discurs; segons José Luis Martínez-Almeida, portantveu del grup municipal del PP, Carmena dóna empara a la promoció d’un acte il·legal; bé, com sabem, la venda per l’anterior alcaldessa Ana Botella d’habitatges socials a un fons voltor no va ser cap il·legalitat ni cap desafiament a l’estat de dret, igual com els seus viatges a Portugal durant la crisi per la desgràcia de la discoteca Madrid Arena. Purificación Causapié, portantveu del PSOE a l’ajuntament de Madrid, considera que el president de la Generalitat té dret a explicar les seves propostes a Madrid —bé, ja és alguna cosa— però va lamentar que, ara, el Govern de la Generalitat no planteja pas fer un debat sinó desafiar l’estat; evidentment, si es tractés d’organitzar un ERE, ja seria una altra cosa. Més extremada va ser la postura de Begoña Villacís, la portantveu municipal de Ciutadans, a qui li sap greu pensar que la casa de tots els madrilenys i de tots els espanyols es posi al servei dels qui no volen ser espanyols i dels qui promouen la inconstitucionalitat i dels qui no creuen en Espanya, és a dir, d’uns blasfems, descreguts i sacrílegs.

El president del PP de Catalunya, Xavier Garcia Albiol, ha dit que només acudirà a la conferència de Puigdemont si s’hi parla de coses que no siguin el procés independentista; que ho faci com li sembli però no crec pas que la seva absència desllueixi l’acte.

3 Comentaris

Publicitat
#3 JAVIER, BARNA TOWN, 19/05/2017 - 09:13

Y no pasará absolutamente nada, si Rajoy lo intenta hacer en Vic supongo que pedradas, manifestaciones, violencia, etc... lo típico.

#2 pepe.----, andorra, 16/05/2017 - 12:49

se trata del sectarismo del ayto. de Madrid, no veo mal q un ente publico alquile un local, el problema es q no se lo alquilan a todo el mundo, si yo quisiera alquilar esa misma sala para explicar q los niños tienen pene y las niñas vagina y q no te engañen, la comunista rica de carmena, me diria q no. Ese es el problema q yo veo y no otro.

#1 botifler1914, sINITACA, 15/05/2017 - 11:46

Sr. Deulonder con esa mirada de estelado eternamente ofendido, incomprendido e insatisfecho paga.
No entiendo como nadia puede ceder un local público a un señor que no reconoce la legalidad vigente y amenaza con saltarsela y que además cada día malmete contra el pais de todos.